Zpracování sušených hub

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.01.12 14:12
Zpracování sušených hub

Každý to dělá jinak…
Někdo sušené houby povaří, vývar vylije…
Někdo nevylije…
Někdo houby jen spaří a přidá..
Někdo (já) sušené houby hodí do hrnce na maso a nechá dusit společně..

Jak zpracováváte sušené houby vy a co považujete za nejvhodnější..?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.01.12 18:09
Vylít vodu

ve které se houby máčely je kriminální čin. :cert: Nejradši, pokud to postup dovoluje, dusím je i s masem. Kde to nedovoluje jako třeba smaženice, v tom případě vodu uložím na pak. :mavam:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.01.12 19:15
každý jinak

směs nenamáčím, vařím rovnou v polívce, s masem. Sušené lišky namočím, vodu vyleju. Na tmavou houbovou omáčku houby namočím, vodou a vývarem pak zaleju jíšku. Jidášový ucho a jiné asijské houby zaleju vařící vodou a když nabobtanjí, vodu vyleju.
Hlavně ale houby nesuším. Spařené, na placicčku v mrazáku, považuji za nejlepší možné.

 
esmeralda
4813 příspěvků 14.01.12 21:26

Pravidelně dostávám od známých pytel sušených hub z ČR.
Známá houbařka (také z ČR) mi doporučila je namočit na pár minut do studené vody a vodu vylít. Prý se tím vypláchnou (snad aspoň částečně) toxiny.
Dále už je nemáčím, přidám je rovnou do jídla a vařím.

Asijské houby je nutno namočit, neboť jsou většinou vcelku a nedaly by se nakrájet. A zároveň se zbaví případných povrchových nečistot.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz