Zmrzlá štika

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.02.12 19:45
Zmrzla stika

Dostala jsem celou zmrzlou stiku a nemam tuseni, jestli ji muzu pred pecenim rozmrazit - jestli ne, tak mam problem, bude ji koukat ocas z trouby. Poradite prosim nekdo, co s ni? Dekuju predem!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.02.12 20:28

Ocas utesni! :P
Nebo ji dej na plech diagonalne na storc !

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.02.12 21:07

Určitě ji nech rozmrazit.
Potop ji ji do studené vody. Až rozmrzne, uprav, nasol, ochuť a na pekáči zatoč do zatáčky :-)
Ve vodě rozmrazujeme běžně ryby, které jdou pak do udírny.
Na štiku bacha, nepopíchej se od ní. A má strašně moc kostiček, potvora..
:mrgreen:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.02.12 22:35

Diky, damy, za rady. Budu teda opatrne rozmrazovat, ponevadz i diagonalne by couhala. Je to nejaka velka ryba!

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.02.12 18:54

Zébulon, omlouvám se, s tou vodou jsem tě mystifikovala. Bez vody, normálně pomalu rozmrznout, rozhodně ne péci zmrzlé.
Vodu jsem si spletla s nakládáním před uzením :oops:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.02.12 18:55

Ach jo, to je skoda, uz jsem se tesila, jak ji nalozim do vany a nekoho vydesim :- ). Ale diky jeste jednou, o vikendu se o ni pokusim.

 
babi
6360 příspěvků 07.02.12 21:40

zebu, mas tri bezpecne moznosti.

~Upect stiku zmrzlou, ovsem nektere recepty jsou potom nevhodne. Jenom rybu oplachnout studenou vodou, osusit a upect.

~Druha moznost je rybu rozmrazit v lednici coz potrva tak 6-8 hodin na pul kila ryby. Je dobre rybu nerozmrazovat uplne, avsak lze ji porcovat a jinak upravit. Je take dobre po rozmrazeni ji oprat a namocit do mleka. Znovu rybu oprat a po vyjmuti z lednice ji osusit. Bude chutnat cerstveji.

~Treti moznost je rozmrazit rybu pod tekouci studenou vodou. Nerozmrazovat ji uplne. Na pul kila ryby se potrebuje tak 1-2 hodiny. Jestli se zda byt tekouci voda neprakricka a draha volba, tak se ryba muze dat do nadoby se studenou vodou a kazdych 20-30 minut vodu menit za cerstvou studenou.

Pochopitelne jde nejenom o to rybu rozmrazit, ale rozmrazit ji bezpecne!

Pochutnejte si a pozor na kosticky…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz