Zmražování vína

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Madule
1 příspěvek 17.07.04 09:21
Zmražování vína

Potřebovala bych poradit co se zbytkem vína, když ho odmítám dopít. Dá se zmrazit a použít opět jindy do jiného receptu? Nebo máte jinou radu jak ho uchovat na delší dobu. Děkuji za jakoukoli radu Madule


Reklama


Reklama

Reakce:
 
1irena
593 příspěvků 17.07.04 10:35
Zbytek vína

naliji do sáčku na ledové kuličky a uložím do mrazáku. Když potřebuji přidat do vaření, oddělím si kolik potřebuji.

 
penda
4752 příspěvků 17.07.04 10:32
madule,

někde na diskuzi se už o tom mluvilo..zkus zbytky vína nalít do zásobníku na led a nech zmrazit. Potom můžeš zmrazené kostky použít např. k dochucení omáček, dezertů, do bowle......anebo pokud používáš vinný ocet, přilij zbytek vína do něho..jeho chuť bude daleko „opojnější“…vý­raznější… :-))

 
Eleeen
1127 příspěvků 30.07.04 09:52
...

škoda pytlíků na led, použij obyčejné mikroténové. Takto si zamražuju bílky po dvou.
Já teda víno nemrazím neb jsem někde četla, že opravdová DOBRÁ HOSPODYŇKA ho stihne vypít a podle toho se taky řídím. Protože když nááhodou nějaké zbyde z večera, druhý den si s ním zlepšuju náladu při vaření - a doporučuju to všem!

 
esmeralda
4813 příspěvků 30.07.04 10:41
Eleeen,

asi vaříme podle stejné kuchařky, neboť používám stejný recept.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz