žlučníková dieta - chuť na sladké

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník jenny02
35 příspěvků 09.03.07 20:01
žlučníková dieta - chuť na sladké

AHoj všem,
můj táta má po několika žlučníkových kolikách, momentálně léčí zánět žlučníku před operací, která bude následovat asi za 1-3 měsíce, to se ještě neví, a má obrovskou chuť na něco sladkého - nejlépe nějakou buchtu. Ale vzhledem k jeho stavu je to trochu problém, takže bych mu chtěla něco upéct, ale aby to bylo v rámci dietky a nechytl ho žlučník znovu. Děkuji za tipy. jana


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 09.03.07 20:49
Žlučník - Jenny,

nejsem medico, jen píšu z vlastní zkušenosti.
Operaci žlučníku jsem prodělala před 14 lety. Jediné před čím mě doktor varoval bylo červené víno (které stejně nepiji) a pokrmy smažené na tuku.
Jelikož jsem musela na osm týdnů opustit civilizaci, vyzbrojil mě ještě ampulkou tabletek relaxantu.
Předoperativní doba proběhla úspěšně a operace také.
V nemocnici jsem byla dva dny a od té doby mohu jíst bez potíží co se mi líbí.

 
Dasty
75 příspěvků 02.06.07 14:53
...

Tak mě tato „radost“ potkala taky, žlučnikové koliky a aby toho nebylo málo přidala se slinivka, týden kapačky a za dva měsíce operace.Tiše závidím povídání o grilování ,které je v tuto dobu aktuální, nové recepty vychutnávám jen očima,ale potěšil mě příspěvek,že po operaci žlučníku snad najede ve do starých kolejí.Prosím milé labužníky, kdo si tímto prošel o nějaké rady a recepty jak přežít a nedráždit žlučníček a slinivku.Děkuji a nikomu to nepřeji.

 
tea63
935 příspěvků 02.06.07 20:36
Dietka a sladké

Ahoj Jani. Teď mne jen v rychlosti napadá,že nic nezkazíš obyčejným piškotem bez tuku,který dáš třeba do chlebíčkové formy,upečeš a promázneš dobrou marmeládou bez konzervantů!! A pocukruješ. Já to měla tak vždycky ráda. Nebo lépe uvař hustý pudink-1 pytlík na 1/4 l mléka,tím promaž piškot,poklaď kompotem(jaho­dy,meruňky,bros­kve..),přiklop a celé to můžeš pomazat citronovou polevou(mouč.cu­kr,vlažná voda a citron). Nebo dej piškot do koláč. formy,upeč ,pomaž rozdušenými jablky a dej zapec se sněhem ušlehaným s cukrem… Holt to bude tatínek muset vydržet bez tuku a bez kynutých buchtiček. Achjo…Ten puding můžeš taky ušlehat pro změnu s nízkotuč. tvarohem. A jasně osladit:-).. Jo a ten piškot: na 1 vejce 3dkg polohrubé mouky a 3dkg pískového cukru.Do koláč. formy asi tak ze 3 vajec. Do dortové z 5..Postupy jsou různé-můj osvědčený: ušlehám tuhý sníh a pak do něj lehce vařečkou střídavě vmíchávám žlouty a cukr a nakonec zase lehce po troškách mouku. Dělám tak i korpus na jakýkoliv dort. Prostě omez tuky a zapoj fantazii. Dej vědět,co jsi vytvořila a jak chutnalo. Ahoj Tea

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.06.07 21:24
Žlučníková dieta ..

jenny, po prodělané žloutence, jsem byla v nemocnici varována, před živočišnými tuky, ale ani umělé tuky nejsou na dietu nejlepší…paní doktorka mně řekla, že nejlepší dieta je starší chleba a rohlík namazaný marmeládou (ten jsem mohla konzumovat po 4 měsících), což vyvrátila má známá, která měla žlučníkový záchvat po starším suchém rohlíku. Marmeládou nic nezkazíš. Hlavně ne droždí ani kypřící prášek, ředkvičky, když to shrnu …nic tučného, ani rybičky a nic nadýmavého …brokolice, květák, zelí atd.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz