Zlozenie syra Phipadelphie

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
gaburiatko
739 příspěvků 11.08.11 13:58
zlozenie Phipadelphie

Vie mi nieto napisat zlozenie smotan. syra Philadelphia ? V SR ju neviem zohnat a skusam najst aspon nejaku nahradu. Niekde sa spomina aj BUKO, ale to tu tiez nie je.
 Vdaka.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.08.11 14:19

gaburiatko, nejblíž Philadephii je podle mého názoru Lučina.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.08.11 14:24

ještě jsem našla u Cuketky http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?… , že by snad mohlo být dobré neochucené pomazánkové máslo.

 
jaga13
399 příspěvků 11.08.11 14:42

…no a já míchám lučinu a pomazánkové napůl :lol:

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.08.11 19:16

řekla bych Jago, žes to trefila. Lučina není tak tuhá jako Philadelphia, zatímco pomazánkové máslo je tuhé dost. Zřejmě gaburiatku nezbyde než experimentovat.

 
esmeralda
4813 příspěvků 11.08.11 22:26
Philadelphia

Opisuji přímo z krabičky:

Složení: mléko, smetana, zeleninové zahušťovadlo, kultura, mléčná sušina.

100 gramů má 1460 kJ, 7,5 gr bílkovin, 33,7 gr tuku,
2,6 gr carbohydrátů, 365 mg sodium.

Na návštěvě ČR jsem byla zvědavá jak chutná Pomazánkové máslo a právě to mi silně připomínalo Philadelphii.

Philladelphia se zde prodává nejen s různými příchutěmi, ale také v různé mazací konsistenci.
Taktéž v nízkokalorické verzi, tudíž méně tuku.

 
arlys
1 příspěvek 14.08.11 19:23
Philadephia

U nás v Česku je k dostání v prodejnách Billa, jinak hodně se mu podobá sýr Gervais original, nebo také česky psané Žervé.

 
gaburiatko
739 příspěvků 17.08.11 21:29
vdaka

Esmaeralda, dakujem moc za opisanie zlozenia. Pisu aj percentualne zlozenie ??? Arlys, aj mne sa Gervais na Philadelphiu podoba :) Hmmm, to pomazankove maslo tiez :) Jaga13, inak celkom dobra finta, ze pol na pol :)

 
di
2451 příspěvků 17.08.11 21:44

Gaburiatko: už jsem po tom pátrala před časem, možná jsem to i sem na Labužníka někam napsala?, fakt nevím. Asi nejvíc se Philadelphii technologií výroby podobá Lučina. Na rozdíl od Philly je Lučina přírodní, P. obsahuje zahušťovadla/sta­bilizátory karagenan a karubin (E 407 a E 410). Taky je kapku rozdíl v ceně. Ale nevím, jestli jsem pomohla, netuším, jestli se dá Lučina v SR sehnat.
P.S. Minulý prodloužený víkend jsme strávili na Slovensku, v Laugariciu, bylo to bezvadné.

 
gaburiatko
739 příspěvků 19.08.11 21:42
Di

Dakujem pekne, mas pravdu, zlozenim som z Philadelphie sklamana, skusim teda lucinu, ale ked niekde citam recept s phil., tak pisu NENAHRADZAT LUCINOU a teda fakt je, ze aj to pomazankove maslo, aj lucina sa mi zdaju celkom OK ako nahrada. Hlavne som niekde citala, ze je z Phil. dobry cheescake.

P.S. Jeeej v Trencine mam tetu a toto mesto mam velmi rada :). Ale dlho som tam nebola :(


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz