Živočišný tuk X rostlinný

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
cooky
37 příspěvků 02.07.13 10:58
živočišný tuk X rostlinný

Dost často se setkávám u výrobků, že místo „tučného“ mléka je ve složení mléko odtučněné a živočišný tuk je nahrazen tukem rostlinný. Výrobce není povinen udávat jaký, ale nejčastěji se jedná o tuk palmový. Jaký na to máte názor? Vadí anebo nevadí toto mléčné složení?

Reakce:
 
birkana
1674 příspěvků 02.07.13 16:03

Je to cesta, jak zlevnit výrobu. Na palmový tuk určitě neumřeš :cert: Ale proč mám kupovat o několik procent levnější výrobek s náhradní surovinou? Raději koupím kvalitu za rozumnou cenu a v menším množství :think:

Já osobně mám dost „našponovaný“ rodinný rozpočet, denně řeším, jak dostat z potravin kvalitní živiny za dostupnou cenu. Ano, tak hluboko jsem klesla :oops:

Na druhou stranu, když vidím u chalupářů, jak si pochutnávají na připálených rádoby buřtících se sójou a kdovíčím ještě a zapíjejí je mocnými hlty „krabičkového“ :evil: Možná ještě tak hluboko nejsem :idea:

Odpověď na tvoji otázku je prostá - nevadí, ale jak komu :mavam: :mavam: :mavam:

 
di
2451 příspěvků 02.07.13 18:28

Birkano, tenhle dotaz je na 100 % nějaký reklamní - oklikou. Až se tu dostatečně rozhořčíme, cooky nám doporučí nějaký zaručeně pravý a zaručeně zdravý výrobek, vsadíme se? Tihle autoři jednoho příspěvku jsem celkem průhlední.
P. S. po editaci - Zajímalo by mě, ve kterém mléčném výrobku je mléčný tuk nahrazen palmovým, ráda se nechám poučit.

 
cooky
37 příspěvků 02.07.13 19:41

Di, je mi to moc líto, ale musím tě zklamat.
Nedávno jsem se začala zajímat o zdravější potraviny a styl života. Bohužel toho ještě nemám tolik nastudovaného, tak jsem jen chtěla poradit, zda je lepší složení výrobků s živočišným tukem nebo s tím rostlinným.

Birkana: s kamarádkou jsme o tom palmovém tuku něco hledaly a názory byly jo i ne, tak jsme se toho moc nedozvěděly… :( Ale díky.

 
birkana
1674 příspěvků 03.07.13 07:31

@di, možná, že se onen palmový tuk skrývá pod názvem „rostlinný tuk částečně ztužený“. A ten je téměř ve všech levnějších „sýrech“, mražených „mléčných“ výrobcích, pytlíkovém „cappuccinu“, v „mléčné“ náplni oplatek apod. Jediná zdravější náhrada je základní neupravovaná potravina :lol:

Mimochodem, glutamát už také není glutamát nebo též E621, ale hydrolyzát z droždí Pak výrobce toto napíše do složení a člověk v oboru nevzdělaný výrobek koupí v dobré víře, že jí zdravě :evil:

Palmový tuk však doporučuji jako základní surovinu k výrobě domácího mýdla :jazyk:

P. S. Jaképak rozhořčování, já si ráda zaargumentuju i při rozhovoru s jehovisty :twisted:, pokud mám na ty řeči čas (budeš se divit, ale občas najdou cestu i na naši polosamotu - pravidelně se vrací; asi doufají, že změním názor :think: )

 
cooky
37 příspěvků 09.07.13 20:18

Tak ten palmový tuk je vážně výbornej na výrobu kosmetiky a prý na smažení, protože vydrží vysoké teploty. Tak to nám dávají výrobci zabrat… :think:

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz