Dost často se setkávám u výrobků, že místo „tučného“ mléka je ve složení mléko odtučněné a živočišný tuk je nahrazen tukem rostlinný. Výrobce není povinen udávat jaký, ale nejčastěji se jedná o tuk palmový. Jaký na to máte názor? Vadí anebo nevadí toto mléčné složení?
Živočišný tuk X rostlinný
Je to cesta, jak zlevnit výrobu. Na palmový tuk určitě neumřeš Ale proč mám kupovat o několik procent
levnější výrobek s náhradní surovinou? Raději koupím kvalitu za
rozumnou cenu a v menším množství
Já osobně mám dost „našponovaný“ rodinný rozpočet, denně
řeším, jak dostat z potravin kvalitní živiny za dostupnou cenu. Ano, tak
hluboko jsem klesla
Na druhou stranu, když vidím u chalupářů, jak si pochutnávají na
připálených rádoby buřtících se sójou a kdovíčím ještě a zapíjejí
je mocnými hlty „krabičkového“ Možná ještě tak hluboko nejsem
Odpověď na tvoji otázku je prostá - nevadí, ale jak komu
Birkano, tenhle dotaz je na 100 % nějaký reklamní - oklikou. Až se tu
dostatečně rozhořčíme, cooky nám doporučí nějaký zaručeně pravý a
zaručeně zdravý výrobek, vsadíme se? Tihle autoři jednoho příspěvku
jsem celkem průhlední.
P. S. po editaci - Zajímalo by mě, ve kterém mléčném výrobku je mléčný
tuk nahrazen palmovým, ráda se nechám poučit.
Di, je mi to moc líto, ale musím tě zklamat.
Nedávno jsem se začala zajímat o zdravější potraviny a styl života.
Bohužel toho ještě nemám tolik nastudovaného, tak jsem jen chtěla poradit,
zda je lepší složení výrobků s živočišným tukem nebo s tím
rostlinným.
Birkana: s kamarádkou jsme o tom palmovém tuku něco hledaly a názory
byly jo i ne, tak jsme se toho moc nedozvěděly… Ale díky.
@di, možná, že se onen
palmový tuk skrývá pod názvem „rostlinný tuk částečně ztužený“.
A ten je téměř ve všech levnějších „sýrech“, mražených
„mléčných“ výrobcích, pytlíkovém „cappuccinu“, v „mléčné“
náplni oplatek apod. Jediná zdravější náhrada je základní neupravovaná
potravina
Mimochodem, glutamát už také není glutamát nebo též E621, ale
hydrolyzát z droždí Pak výrobce toto napíše do složení a člověk
v oboru nevzdělaný výrobek koupí v dobré víře, že jí zdravě
Palmový tuk však doporučuji jako základní surovinu k výrobě
domácího mýdla
P. S. Jaképak rozhořčování, já si ráda zaargumentuju i při rozhovoru
s jehovisty , pokud mám na ty řeči čas
(budeš se divit, ale občas najdou cestu i na naši polosamotu - pravidelně
se vrací; asi doufají, že změním názor
)
Tak ten palmový tuk je vážně výbornej na výrobu kosmetiky a prý na
smažení, protože vydrží vysoké teploty. Tak to nám dávají výrobci
zabrat…
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
