Kdepak,ani jeden recept není správný.Tyto kulaté koláče se pečou na Valašsku.Popis nenapíšu,protože je to poměrně těžké vysvětlit,musí se to vidět.Totiž ne těsto,ale jak se tam to zelí zapracovává.Bochánek vykynutého těsta se tence rozválí,vloží zelová nádivka,těsto se zamotá a znovu opatrně vyválí,takže nádivka je uvnitř.Nahoru příjde drobenka.A to zelí se připravuje v troubě s cukrem ,máslem a kořením a za občasného míchání se dusí,až je tmavé a měkké.Je to úžasná bašta,já je dělám při zvláštních příležitostech,protože je s tím dost práce.Ale stojí to zato.
Zelové frgály
První příspěvek v tématu
Váš příspěvek
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie