Moji rodicia robia velmi casto vsetky mozne marmelady, dzemy, rosoly. Casto
vsak pri priprave pouzivaju zelirovacie cukry. Vcera som sa docitala, ze je
v nich benzoan draselny ako konzervacna latka Ani by mi to az taknevadilo, ale dzemy o chvilu
budem davat aj svojej malej dcerke, takze ma to celkom zaujalo. Je v kazdom
zelirovacom cukre na trhu konzervacna latka ???
Ale mate vy skusenosti s tymito cukrami, pouzivate ich ???
Vdaka za rady
Zelirovacie cukry
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Zelirovacie cukry
gaburiatko
v nemecku kupuji zelirovaci cukr znacky naturata. je z prirodniho
trtinoveho cukru a jablecneho pektinu. nevim, zda je v cesku k dostani.
zdravim nudle
...
gaburiatko, potravinový kódex určuje povinnosť uviesť na obale všetky
zložky, určite aj prídavné látky.
Kódy a názvy nájdeš všelikde na webe, napríklad aj tu:
http://www.uvzsr.sk/…aditiva_.pdf
Tak už len od rodičov zistiť, akú značku cukru používajú a pozrieť si jej zloženie hocikde v obchode.
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie