ZELENÝ PEPŘ V NÁLEVU
Zelený pepř pod tímto názvem v žádném českém slovníku nenajdete. Až donedávna se v Česku téměř vůbec nepoužíval protože nebyl na trhu a to nejspíše proto, že je relativně drahý.
Ale i v anglických slovnících pod názvem green pepper se nejvýše setkáte se zelenými paprikami, tedy paprikovými lusky.
Zkuste ale Madagaskar Pepper nebo ve francouzských kuchařkách jídla Au poivre verte a setkáte se s několika recepty ve kterých se tento pepř používá.
Zelený pepř je velice aromatický, pikantní s výraznou chutí a ta by se neměla již ničím „vylepšovat“ nebo přehlušovat jako například s česnekem.
Doma, nebo pro vaše přátele samozřejmě můžete tento pepř přidat do čehokoliv a přidat k němu cokoliv podle vaši libovůle, ale v profesionálních kuchyních by se měli držet nějakých zá:,–( protože tento pepř je v mezinárodních restauracích dobře známý a sofistikovaní hosté mají základní představu co mohou očekávat.
Proto až na ten sýr a dochucováním bílým pepřem, bych souhlasil s tím co píše Tasma.
Možná bych jen doporučil několik zrnek toho pepře před přidáním rozmáčknout, čímž se jeho vůně z intenzivní.
Také si nemyslím, že do steaku Diane připravovaného v restauraci patřil zelený pepř, ale proti gustu není dišputát.