Zelený, madagarský pepř

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
AFTIC
122 příspěvků 12.01.07 14:03
Zelený, madagarský pepř

ZELENÝ PEPŘ V NÁLEVU

Zelený pepř pod tímto názvem v žádném českém slovníku nenajdete. Až donedávna se v Česku téměř vůbec nepoužíval protože nebyl na trhu a to nejspíše proto, že je relativně drahý.

Ale i v anglických slovnících pod názvem green pepper se nejvýše setkáte se zelenými paprikami, tedy paprikovými lusky.

Zkuste ale Madagaskar Pepper nebo ve francouzských kuchařkách jídla Au poivre verte a setkáte se s několika recepty ve kterých se tento pepř používá.

Zelený pepř je velice aromatický, pikantní s výraznou chutí a ta by se neměla již ničím „vylepšovat“ nebo přehlušovat jako například s česnekem.

Doma, nebo pro vaše přátele samozřejmě můžete tento pepř přidat do čehokoliv a přidat k němu cokoliv podle vaši libovůle, ale v profesionálních kuchyních by se měli držet nějakých zá:,–( protože tento pepř je v mezinárodních restauracích dobře známý a sofistikovaní hosté mají základní představu co mohou očekávat.

Proto až na ten sýr a dochucováním bílým pepřem, bych souhlasil s tím co píše Tasma.

Možná bych jen doporučil několik zrnek toho pepře před přidáním rozmáčknout, čímž se jeho vůně z intenzivní.

Také si nemyslím, že do steaku Diane připravovaného v restauraci patřil zelený pepř, ale proti gustu není dišputát.

Reakce:
Tasma
415 příspěvků 12.01.07 15:19
Aftic,

…já hloupá, to mě nikdy nenapadlo ty kuličky trochu rozmáčnout. Tím pádem nebudu muset používat jiný pepř, protože tímto jednoduchým úkonem bude celá omáčka pikantnější
Dík za radu

Labužník janat02
33 příspěvků 12.01.07 17:53
zelený pepř z Egypta

Dostala jsem od mamky koření z Egypta, asi to někteří znáte, taková lajna balíčků s kořením, je jich kolem 20. Je v tom zelený pepř, dávám to např.do brokolicové polévky, kterou pak prosvištím mixérem apod…ale příjde mi, jako bych ho tam nedala (střední hrnec, 5 kuliček), jestli je to tedy něco lepšího drahého, tak ten z Egypta mi příjde asi bez chuti. nebo je to nějaké kdoví co nebo je starý-to bych jaksi od těch egypťanů dovedla pochopit…mno nevím…

Ivo
1045 příspěvků 12.01.07 18:14
Cosi málo poznámek...

1. mrzí mě, že takový profík, jako je Aftic, nám tu tříští diskuzi na více vláken
2. zelený pepř nemá takovou „forsáž“ jako černý či bílý
3. já bych ten pepř nemixoval - to pravé ořechové nastává, když do něj kousneš…hihi

kamilio
551 příspěvků 13.01.07 03:43
Ivo,

informace od mistra Klímy, které zde zdarma získáváš, mají cenu zlata. Tento příspěvek není tříštění vlákna, to je komplexní tečka za diskuzí. Pokud pochopíš tuto informaci, další povídání je zbytečné. Před mnoha lety byla v nabídce potravinářských obchodů omáčka v pytliku Madagaskarská omáčka. Byly v ní tak dvě polévkové lžíce zeleného pepře. Výsledná krmě byla velmi chutná a použitelná v různých kombinacích surovin. Dodnes zelený pepř užívám a potvrzuji, že jeho chuť je jedinečná a nesnáší nějaké divoké kombinace s jinýmy typy koření.

Tasma
415 příspěvků 13.01.07 05:49
Kamilio,

předpokládám,že Ivo měl jen na mysli, že příspěvek Aftica nejspíš patří dle mého názoru k této diskuzi a tím, že je někde jinde než by měl být, ztrácí se tak trochu „nit“ pro případné další čtenáře.

Ivo
1045 příspěvků 13.01.07 05:54
Kamilio:

1. všechny informace tu mám zdarma a žádnými nepohrdám
2. tento příspěvek (rozuměj „mistra Klímy“) je tříštění vlákna. Tečku většinou děláme za tím útvarem (bez toho, ať je komplexní anebo je to třeba jen taková piruetka), ke kterému se vztahuje
3. co jsi, Kamílio, nepochopil na Afticově informaci, že cítíš potřebu se dál k tomuto tématu vyjadřovat…vždyť „další povídání je (dle Tvých slov) zbytečné“.

PS: jsem zvědavý, jak za nějakou dobu bude zájemce o tyto informace dohledávat, o čem že to ta Tasma psala (s čím, že to mistr souhlasil) a o co vlastně běželo v případě onoho steaku Diane…..

Ivo
1045 příspěvků 13.01.07 05:56
Tasmi

děkuji…trochu dýl mi to trvalo, takže jsi mě předběhla :-))

AFTIC
122 příspěvků 13.01.07 12:42
KOŘENÍ NE JEN Z EGYPTA

Úvodem bych chtěl zdůraznit, že se nepovažuji za mistra. Já jsem prostě chudý český synek který se ve světě něco naučil a vypracoval.

Také bych chtěl dodat že vše co umím jsem ve světě okoukal, odposlouchal či opsal se teď při různých příležitostech po celém světě o to dělím s lidmi kteří o to mají zájem, kteří si toho váží a kteří mi za to dokonce platí (v dolarech).

Já České republice nic nedlužím, ale člověk má v životě jen dvě příležitosti jak své názory uplatnit – za mlada, kdy si myslí, že převrátí svět - a potom na stará kolena, kdy si myslí, že je jeho povinností se o své dobré či špatné zkušenosti a názory podělit s těmi mladými.

Proto se i v Česku o mé zkušenosti dělím a to zadarmo, což je zřejmě chyba protože za to sklízím jen invektiva.

Již jsem si několikrát říkal, že toho nechám, protože to skutečně nemám zapotřebí, ale pak si uvědomím, že všichni Češi nejsou (já nakonec jsem také Čech) a že jsou možná lidé kterým mé příspěvky třeba přijdou vhod.

Ale zpět k tomu koření z Egypta…
Strávil jsem v Egyptě téměř dva roky, ale ne jako turista, nýbrž jako konsultant a tak o tom egyptském koření o kterém je řeč něco vím.

Jsou sice výjimky, ale ta „lajna“ koření je zvětší míry falšované či barvené koření které jak se Jan T. přesvědčila je téměř bezcenné.

Ale koření pokud to nevíte se falšuje po celém světě. Navíc koření je velký prevít a proto o něm musíte něco vědět. To koření které máte v kuchyni vystavené „pro parádu“ a které máte třeba ještě po babičce také nemá velkou cenu.
Dnes mně ani v Česku nemůže již nikdo poslat na Sibiř pro to co si myslím, a já si myslím, že koření byste měli kupovat v malém potřebném množství, od renomovaných prodejců a jenom takové koření pro které máte praktické použití.
Ještě pokud se toho madagarského pepře týká, tak byste se měli povšimnout, že se zmiňuji o pepři v nálevu; sušený madagarský pepř je totiž něco jiného, ale o tom vám psát nebudu abych netříštil vlákno.

Ivo
1045 příspěvků 13.01.07 16:02
Já se to pokusím říct prostými slovy...

…když se nováček uklikne a místo odpovědi pod dané téma otevře nové topic, tak se buďto sám anebo na základě upozornění většinou omluví a napraví to.....tak to chodí na slušných webech…toto ovšem asi nelze žádat po slovutných.....

A aby nebylo pochyb, tak hovořím o vláknu, které se týká zeleného pepře a současně o vláknu, týkajícího se zpracování přebytečných bílků. A je mi jedno, jestli to děláš zadara nebo za doláče - dodržuj především pravidla…

Ivo Brož

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz