Zelenina z vývaru

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
casino
4469 příspěvků 30.01.13 00:47
Zelenina z vývaru

Vím, asi je to zvěrstvo a patrně si nabíhám na labužnické vidle… ;)
Uvařil jsem ze tří oháněk (divoké koření, kořenová zelenina, cibule, libeček, sůl) vývar. Obvykle, pokud zrovna nedělám sekanou, tak VYVAŘENOU zeleninu nabídnu domácímu zvěrstvu (kromě cibule, o tu se s nikým nedělím). Teď mám před sebou misku NEROZVAŘENÉ kořenové zeleniny a dumám, na co poživatelného, pokud možno i chutného, by šla ještě použít. Mám na mysli nějakou přílohu.
Jistěže to mohu rozfofrovat na pyré a když to nebude jedlé tak to mohu upéci s vejci a nějakou obilovinou a když to nebude jedlé tak to mohu obalit a usmažit a když to nebude jedlé tak to mohu podstrojit smečce jež mi za to bude ruce olizovati…
ALE TŘEBA ZDE NĚKDO VÍ, JAK NA VYVAŘENOU ZELENINU Z VÝVARU :)


Reklama


Reklama

Reakce:
 
birkana
1667 příspěvků 30.01.13 12:51

Vidím Casino, že jsi docela šetrné a přemýšlíš, jak tu zeleninku zužitkovat. Já ji tedy většinou spořádám ještě teplou a nebo ji odevzdám zvířectvu na dvoře.

Ale díky tobě mě napadlo - co takhle tu zeleninu nastrouhat a přidat do těsta na tyto knedlíky http://www.labuznik.cz/…ve-knedliky/ :think: Tedy zase ne moc, aby pak knedlík nelepil. Asi bych taky ubrala tekutinu.

A nebo rozfofrovat s vejci a udělat omeletu :| :?:, ale podobná věc tě vlastně už napadla :mavam:

 
tlustá bába
1209 příspěvků 30.01.13 19:10
Zelenina z vývaru

No, obvykle to dám psékům místo jiných zobézňujících mlsků, ale… jste-li Casino šetrno,,, je to pravda silně hovězí, ale což takhle nějaký ten sulcík nebo aspik, tzv. „vaječná tlačenka“, nebo na kostičky pokrájet šunčičku od kostičky - tady bych spíš použila hovězí jazyk i zauzený, třeba hrášek přidat, aspikem slepit… nebo do kim-či polévky přidat… nebo zmrazit a zužitkovat v časové nouzi nejvyšší… nebo vyhodit, protože se už mezitím do toho daly nějaké plísně a bakterie.
Libečkem bych oháňku nevraždila, ale někdo ho oblibuje. Já můžu jen jemně. Raději dávám pórek, i když ten taky dovede. Holt se musí přiměřeně zobáku.

 
tlustá bába
1209 příspěvků 30.01.13 19:30
zelenina z vývaru

Jo, ještě bych tu zeleninu vykrajovala třeba srdíčkovým, nebo hvězdičkovým vykrajovátkem. Jakože paráda a původní záměr, né zbytky, že jo?!
A cože to mám s tím počítačem?

 
petr59501
8 příspěvků 30.01.13 21:54

Mno a co třeba použít ji do ovesných karbanátků?

 
Eja
3815 příspěvků 31.01.13 17:56

Casino, kořenovou zeleninu z vývaru PSŮM??? já mám ty svoje moc ráda, ale takovouhle dobrotu bych jim nedala :mrgreen:
Ale pokud bych už kromě okamžitého sežrání chtěla se zeleninou nějak naložit - využít jako přílohu, tak bych ji buď nahrubo nasekala/nastrou­hala a přidala do brkaše či šťouchaných brambor, nebo bych ji nastrouhanou prohnala na troše tuku, dokořenila - něco a la kedlubnové zelí :think: Obalila plátky slaniny a ogrilovala?


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz