Vím, asi je to zvěrstvo a patrně si nabíhám na labužnické vidle…
Uvařil jsem ze tří oháněk (divoké koření, kořenová zelenina, cibule,
libeček, sůl) vývar. Obvykle, pokud zrovna nedělám sekanou, tak VYVAŘENOU
zeleninu nabídnu domácímu zvěrstvu (kromě cibule, o tu se s nikým
nedělím). Teď mám před sebou misku NEROZVAŘENÉ kořenové zeleniny a
dumám, na co poživatelného, pokud možno i chutného, by šla ještě
použít. Mám na mysli nějakou přílohu.
Jistěže to mohu rozfofrovat na pyré a když to nebude jedlé tak to mohu
upéci s vejci a nějakou obilovinou a když to nebude jedlé tak to mohu
obalit a usmažit a když to nebude jedlé tak to mohu podstrojit smečce jež
mi za to bude ruce olizovati…
ALE TŘEBA ZDE NĚKDO VÍ, JAK NA VYVAŘENOU ZELENINU Z VÝVARU
Zelenina z vývaru
Vidím Casino, že jsi docela šetrné a přemýšlíš, jak tu zeleninku zužitkovat. Já ji tedy většinou spořádám ještě teplou a nebo ji odevzdám zvířectvu na dvoře.
Ale díky tobě mě napadlo - co takhle tu zeleninu nastrouhat a přidat do
těsta na tyto knedlíky http://www.labuznik.cz/…ve-knedliky/
Tedy zase ne moc, aby pak knedlík nelepil. Asi
bych taky ubrala tekutinu.
A nebo rozfofrovat s vejci a udělat omeletu
, ale podobná věc tě vlastně už
napadla
No, obvykle to dám psékům místo jiných zobézňujících mlsků, ale…
jste-li Casino šetrno,,, je to pravda silně hovězí, ale což takhle nějaký
ten sulcík nebo aspik, tzv. „vaječná tlačenka“, nebo na kostičky
pokrájet šunčičku od kostičky - tady bych spíš použila hovězí jazyk
i zauzený, třeba hrášek přidat, aspikem slepit… nebo do kim-či polévky
přidat… nebo zmrazit a zužitkovat v časové nouzi nejvyšší… nebo
vyhodit, protože se už mezitím do toho daly nějaké plísně a bakterie.
Libečkem bych oháňku nevraždila, ale někdo ho oblibuje. Já můžu jen
jemně. Raději dávám pórek, i když ten taky dovede. Holt se musí
přiměřeně zobáku.
Jo, ještě bych tu zeleninu vykrajovala třeba srdíčkovým, nebo
hvězdičkovým vykrajovátkem. Jakože paráda a původní záměr, né zbytky,
že jo?!
A cože to mám s tím počítačem?
Casino, kořenovou zeleninu z vývaru PSŮM??? já mám ty svoje moc ráda,
ale takovouhle dobrotu bych jim nedala
Ale pokud bych už kromě okamžitého sežrání chtěla se zeleninou nějak
naložit - využít jako přílohu, tak bych ji buď nahrubo
nasekala/nastrouhala a přidala do brkaše či šťouchaných brambor, nebo bych
ji nastrouhanou prohnala na troše tuku, dokořenila - něco a la kedlubnové
zelí Obalila plátky slaniny a
ogrilovala?
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
