Zelenina do polévky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Roomanka
205 příspěvků 12.10.06 19:24
Zelenina do polévky

Pěkně prosím, nemáte někdo recept na strouhanou zeleninu do polévky, která se nějak smažila na másle a potom zavařovala? Polévka s ní byla výtečná, žluťoučká tím máslem, ale i mrkví. Neznám dost dobře poměr ani dobu zavařování. Děkuji moc.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Vali
1326 příspěvků 12.10.06 19:58
našla jsem tento recept....

Zeleninová směs v tuku

1 kg zeleniny, 100 g soli, 200 g másla, sádla nebo loje.

Zeleninu očistíme, zasyrova nastrouháme na nudličky a spolu se solí dusíme v tuku asi půl hodiny. Měkkou zeleninu plníme zahorka do menších sklenic a dobře upěchujeme, aby v ní nebyly vzduchové bubliny. Ihned zalijeme jeden až dva cm vysokou vrstvou horkého tuku. Uzavřeme a uložíme v chladu. Při odebírání zeleniny odloupneme tukový koláč, necháme v čistém kastrůlku rozpustit a před uložením zbytku zeleniny povrch zase zalijeme. Tyto směsi mohou být různého složení - do bramboračky, pod svíčkovou a pod.

 
DanaJ
1136 příspěvků 13.10.06 10:13
Já dělám takhle:

Mrkev, celer, petržel (poměr 2:2:1 - jednoutkou je stejná velikost) na kousky a osmahnu na másle a pak osolím a ještě trošku posmažím.
Poměr lze měnit dle své chuti. Možno přidávát další ingredience dle potřeby.

 
pekarka
410 příspěvků 13.10.06 10:55
Zelenina v soli

Tento recept jsem získala od tety a nedávno jsem to zkoušela. Zelenina je dobrá, vyzkoušela jsem to do hrachové polévky.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz