Zelené papriky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Mahony02
39 příspěvků 14.10.07 05:53
Zelené papriky

Vážení Labužníci, poraďte co se zelenými paprikami, existuje nějaký recept, aby zčervenaly (uzrály), když to nezařídí sluníčko, které není už tak intenzivní. Jelikož hrozí mráz, tak jsem je otrhal, jedná se o variantu papriky na mletí.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 15.10.07 02:05
Zelené papriky - Mahony,

tady v Austrálii se tvrdí že nezralé ovoce nebo zelenina dozraje když se vloží do obyčejného hnědého papírového sáčku společně s banánem.
Banán prý uvolňuje plyn který urychluje zrání.
Sama jsem to nikdy nezkoušela, ale asi není co ztratit.
Jestli to vyzkoušíš dej vědět jak to dopadlo.
Jen pro zajímavost: V lednici jsem měla pálivou zelenou papričku. Když jsem ji po týdnu vydnala byla červená jako rajské jablíčko. Že by ten chlad?

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 15.10.07 07:52
...

Já je většinou otrhám, provléknu jimi nit a pak je volně usuším v kuchyni pověšené na zdi. Je fakt, že se jedná o feferonky, podle názvu bych tady usoudila, že se jedná o klasické papriky. Ale vždy zčervenají a pak je už sušené pomelu na masovém mlýnku. Nejsou sice na prášek, ale my máme raději drť a tak mi to nevadí.

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.10.07 13:33
...

aj keď sčervenajú, chuť a vôňu zrelej papriky nezískajú, tak by som ich nejako využil inak - usušiť, naložiť do oleja, sladkokyslého nálevu, plnenú papriku do mrazáku, lečo (tiež zamraziť)…

S banánmi je to pravda, tie sa zberajú zelené ako tráva a potom v zrecích skladoch v špeciálnej atmosfére (najčastejšie s prídavkom etylénu) nechajú dozrieť. No a z nich sa ten etylén uvoľňuje a urýchli zretie toho čo je v okolí. Najlepšie je vybrať si v obchode čo najčerstvejšie prinesené babány ešte zabalené v krabici, a to čo chceš s nimi dozrievať, strčiť do mikroteňáku (aj papierový sáčok byť môže).

 
DanaJ
1136 příspěvků 22.10.07 09:48
Zelené papriky..

..buď naplním letým masem a nebo je nakrájím a dám všechno do mrazáku. ..na vaření to stačí.

 
Labužník Mahony02
39 příspěvků 28.10.07 05:32
Zelené papriky II.

Děkuji všem, kteří odepsali, hlavně děkuji Esmeraldě . Zelené papriky jsem nechal v bedničce na balkoně, přidal jsem babány a rozkrojené jablko. Papriky sice červenaly, ale velmi pomalu, neboť bylo velmi chladno. Asi po týdnu jsem se rozhodl tak, že jsem papriky dal do dvou velkých tmavých sáčků, do každého jsem dal 2 banány a nechal v kuchyni na podlaze. Denně jsem konroloval a promíchával. Výsledek byl vynikající, asi po týdnu se stalo to, že téměř všechny papriky byly červené. Papriky jsem rozkrojil napůl, očistil a napíchal na pevnou nit, teď se suší. Po usušení je pomelu na prášek. Otázkou je, jaká budekvalita.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz