Ahoj všem - asi budu vypadat jako šťoura, ale když jsem včera hledal
inspiraci při marinování a pečení vepřových žeber ( žebírek ), narazil
jsem na spoustu receptů, kde jako žebírka byly míněny kotlety, i když
možná se zbytkem žeberní kosti.
Koupili jsme si vepřová žebírka = plát masa se žebry a chtěli si je
naložit do marinády a upéci v troubě. Včera jsme je do marinády naložili
a dnes budu je péci.
Je pravda, že i v restauracích bývá v jídelním lístku uvedeno
„žebírko“ v různých úpravách a bývá to kotleta.
Navrhuji, aby v budoucnu bylo toto rozlišováno, protože, podle mého názoru
jsou to opravdu rozdílné druhy masa - kotletu stačí opékat, grilovat nebo
smažit na pánvi, kdežto žebra s kostmi se mohou buď jen vařit nebo péci
v troubě.
Žebírka versus kotlety
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Žebírka versus kotlety
Žebra vs. žebírka
ale obávám se, že vedete marný boj
Žebra sice můžete zdrobněle nazývat žebírky, stejně lidi nedonutíte aby
nevykostěným kotletkám neříkali stejně…
Žebírka vs. kotlety
Jo, jo, s lidskou pohodlností a leností se těžko bojuje. Je sice pravda, že lidská lenost vedla k mnohým vynálezům, např. kola ( viz V & W - Civilizace ), ale mnohdy hraničí s blbostí a s tou bojovat nehodlám. Hlavně, že nám chutná, ostatní je putna.
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
