Žebírka versus kotlety

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
honza39
31 příspěvků 28.09.14 09:50
Žebírka versus kotlety

Ahoj všem - asi budu vypadat jako šťoura, ale když jsem včera hledal inspiraci při marinování a pečení vepřových žeber ( žebírek ), narazil jsem na spoustu receptů, kde jako žebírka byly míněny kotlety, i když možná se zbytkem žeberní kosti.
Koupili jsme si vepřová žebírka = plát masa se žebry a chtěli si je naložit do marinády a upéci v troubě. Včera jsme je do marinády naložili a dnes budu je péci.
Je pravda, že i v restauracích bývá v jídelním lístku uvedeno „žebírko“ v různých úpravách a bývá to kotleta.
Navrhuji, aby v budoucnu bylo toto rozlišováno, protože, podle mého názoru jsou to opravdu rozdílné druhy masa - kotletu stačí opékat, grilovat nebo smažit na pánvi, kdežto žebra s kostmi se mohou buď jen vařit nebo péci v troubě.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
casino
4474 příspěvků 28.09.14 23:39
Žebra vs. žebírka

:mavam: ale obávám se, že vedete marný boj :)
Žebra sice můžete zdrobněle nazývat žebírky, stejně lidi nedonutíte aby nevykostěným kotletkám neříkali stejně… :mavam:

 
honza39
31 příspěvků 26.10.14 13:14
Žebírka vs. kotlety

Jo, jo, s lidskou pohodlností a leností se těžko bojuje. Je sice pravda, že lidská lenost vedla k mnohým vynálezům, např. kola ( viz V & W - Civilizace ), ale mnohdy hraničí s blbostí a s tou bojovat nehodlám. Hlavně, že nám chutná, ostatní je putna.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz