Moc prosím o předání DOBRÝCH zkušeností z pečení zázvorek. Receptů mám několik, vyzkoušela jsem různé postupy, upravovala poměr ingradiencí, ale nikdy to nebylo to pravé sametové… A čas se krátí, zázvorky se musí dělat s velkým předstihem, aby změkly. Díky předem!
zázvorky
Když si vykrájíš tvary zázvorek, musíš je nechat do druhého dne
oschnout. A potom je musíš péci pomalu, kdyby jsi je pekla v horké
troubě, vykynou, ale zase spadnou. Takže je musíš nechat odležet a potom
pomalu péct. Mám výborný recept, sice je po Vánocích ale to nevadí.
Zázvorky
V míse mícháme asi ½ hodiny 4 žloutky, 1 celé vejce, práškový cukr, trochu citronové kůry a 1 ½ dkg mletého zázvoru. Potom přimícháme 30 dkg hladké mouky, do níž jsme přimíchali ½ bal. peč. prášku. Zpracované těsto vyválíme na vále na placku asi 1 cm silnou. Z této vypichujeme formičkou tvary a klademe je na vymazaný plech. Nejlépe je, když zázvorky večer připravené pečeme až ráno. Aby hodně nabyly, pečeme je zvolna.
4 žloutky citronová kůra
1 celé vejce 1 ½ dkg zázvoru
28 dkg cukru 30 dkg hladké mouky ½ prášku do pečiva
Jsou nejlepší, vždycky se mi povedly.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
