Zavařování v troubě

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.06.11 01:29
zavařování v troubě

Ač mi to skoro nikdo nechce věřit, leta letoucí zavařuji úplně vše v troubě. NASUCHO ! Troubu nastavím na nějakých 80 - 90 st. a naskládám sklenic kolik se vejde. Na plech bez vody! Když je sklenic hodně, klidně je dám i na sebe. Zapnu troubu a patřičnou dobu (doba, po kterou je potřeba tu danou věc zavařovat) „peču“ .Jak v zavařovacím hrnci. Ted jsem dělala pár skleniček třešní, tak přikládám foto. Troubu mám už i horkovzdušnou, tak zapnu i horkovzduch. Pak troubu vypnu a sklenice vyndám až vychladnou.
Velice zřídka nějaká nechytne, samozřejmě, ale to je víčkem. Ještě nikdy mi žádná nepraskla !
Je to fakt super, žádná pára, hodně sklenic najednou, rychlé, snadné. Vyzkoušejte !

Příspěvek upraven 24.06.11 v 11:47

Reakce:
glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.06.11 09:18

Jak dlouho trvá „patřičná doba“?

Líbí se mi to…Mohla bych takhle zavařovat rychle houby.. :think:

alena45
588 příspěvků 24.06.11 10:56

mňa by tiež zaujímala „patričná doba“ na uhorky, tie robím najčastejšie.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.06.11 11:45

glama, Alena … patricnou dobou myslim tu, po kterou jste zvykle zavarovat urcitou potravinu, ovoce, zeleninu, maso a pod.

Take v kazde zavarovaci kucharce je vzdy napsano jakou dobu a pri kolika st. to ci ono zavarujeme.

Vsechno stejne jak delate, jak jste zvykle, jenom ne v hrnci, ale soupnout do trouby „upect“ :-P

tady uz jsem psala v diskuzi o tomhle zpusobu zavarovani

Az vyzkousite, urcite dejte vedet!

mamula
129 příspěvků 25.06.11 14:01
zavařování

wydro wydřičko, taky jsem včera zavařovala třešně.Ještě že jsem měla málo sklenic. Třetina nechytla! Vyguglovala jsem si recept do horkovzdušné trouby, kde se sklenice dávají do trouby vyhřáté na 250 stupňů! No jasně že třešně jsou rozvařené, škoda jich. Tvůj způsob bez vody otestuji na okurkách. Jestli budu úspěšná, tak budu ráda. Protože jak říkáš „je to bez zbytečného páření“. Dám vědět jak okurky dopadly. Díky za recept :-D mamula

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.06.11 16:51
okurky

mamule, take, stejne jako kdybys davala do hrnce, zachovej svuj postup, jen je pak fikni do trouby, neboj se toho ! A ty tresne rozvarene pouzijes, to zas neni takovy prusvih .

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.06.11 16:55

glamo, ale JAKE houby? kdyz zavaruju smazenici (ja delam restovane ) tak 2× po hodine ! Octove nezavaruju, delam je do deka a ty se zavarovat nemusi. Takove ty jen ve vodnim, lehce osolenem nalevu tak 45 min .

alena45
588 příspěvků 28.07.11 09:53

roky mám problém so zavareninami s olejom. Niekde sa vždy dostane trošku oleja a viečko nechytí ani po 5 preváraní v hrnci. Včera som vyskúšala tento spôsob v rúre a podarilo sa : 4 z 5 sa chytili, to je pre mňa fantastické percento úspešnosti. Robila som marinované grilované patizóny a marinované grilované baklažány a oboje len v oleji a som rada, že mám na zimu. Ďakujem za dobrý nápad.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz