Zavařování sušeného ovoce???

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
pozorko
1 příspěvek 11.11.19 02:13
Zavařování sušeného ovoce???

Dobrý den, prosím, může mi někdo poradit? Lze zavařovat v zavařovacím hrnci sušené ovoce naskládané v zavařovacích sklenicích? Pokud ano, jaký je přesně postup na správné zavaření? Máte zkušenosti, že takto zavařené sušené ovoce následně ve sklenicích nesplesniví, třeba po pár týdnech? Případně, zda se nezmění jeho konzistence, zda „nezblátiví“ či se nějak nerozpadne.

PROBLÉM:
Dosud léta stačilo mít sušené ovoce (sušené šneky vyrobené v sušičce z různých druhů ovoce ze zahrady, nebo jen přímo sušené švestky, křížaly…) pouze v zavařovacích sklenicích ve špajzce, bez jakékoli sterilace. Vydrželo roky, nic mu nebylo. Letos je však takové neuvěřitelné přemnožení molů, že i nyní v listopadu jsou v plné sezóně, létají ze zahrady a dokáží se dostat pod víčka zašroubovaných sklenic a naklást vajíčka do uskladněného sušeného ovoce. Nasušit to dalo obrovskou práci a mělo to vydržet pro děti na celý rok. Takhle přicházíme o jednu sklenici za druhou.

Když jsou všude recepty na zavařování vlašských ořechů ve sklenicích nasucho, napadla mě jediná možnost, že i to sušené ovoce by se takhle nějak mohlo zavařit. Nikde jsem však nenašla žádný recept ani radu, že by již někdo sušené ovoce ve sklenicích zavařoval. Chci si proto ověřit, zda tam není nějaká zrada, zda skleice neprasknou či zda následně ovoce po zavaření nebude zničené, blátivé, rozpadnuté… ořechy to třeba nasucho vydrží, sušené ovoce může mít jiné vlastnosti.

Děkuji za jakoukoli radu a zkušenost.

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz