zavarene fazolky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Sarka
433 příspěvků 02.10.05 15:27
zavarene fazolky

Nedavno jsem jedla zavarene fazolove lusky jako prilohu. Byly krasne krupave a v nalevu. Neznate nekdo recept na takovouto upravu zeleniny. Vsude se pise, ze se maji fazolky napred povarit a tim to ale zmekne. Mate nejakou radu a nebo typ? Dik


Reklama


Reklama

Reakce:
 
airan
652 příspěvků 02.10.05 17:01
...

Sarko, ja fazolky predem povarim 20min v osolene vody a pak do kazde sklenice pridavam lzice octa,pote doplnim prevarene vody, popripade dosolim a zavaruji opet 20min - jako prilohu jsou vyborne. Kdyz se prida majolka, kys.smetana, kopr a cesnek je z toho salat, ktery se podava v Norsku. Doporucuji vyzkouset

 
Vali
1326 příspěvků 02.10.05 17:07
sarko
  • každým rokem si sama zavářím zelené fazolové lusky. Na zahradě mám udělanou stěnu, na které mi rostou. Je to i pěkná dekorace a závětří. Trhám je pokud jsou mladé, odkrojím kraje a pokrájím je na kousky. Vložím do sklenic a jako nálev používám ten co dávám na okurky, pouze ho přecedím. Před použitím nálev sliji, fazolky jsou příjemně nakyslé, stejně je nejradši dělám nakyselo a zahuštěné. Do nich přidávám nakrájené maso, jakékoliv, jako přílohu máme rádi s bramborem.
 
Bunter
457 příspěvků 02.10.05 20:00
...

Já mám postup jako Vali, ale dělám tak zelí. Připravím si lák, NAKO, DEKO, né NOVA to je na sterilizování.Zelí nacpu do sklenic a zaliji lákem. Za 3 neděle už mohu zelíčko konzumovat třeba v zeleninových salátech.V návodu na sáčku doporučují produkty trochu oblanšírovat, ale já to nedělám.
V Norsku existují dva druhy fazolových lusků.Zmražené brekkebønner (lámaný fazole), to jsou takové zelené cigarety a pak úplně ploché lusky k dostání za nekřesťanské peníze ve speciálních obchodech.O salátu jak píše AIRAN jsem neslyšel, tak nevím…A s čes­nekem??

 
airan
652 příspěvků 03.10.05 09:34
Bunter,

Netvrdim, ze je to norsky salat, jen ze jsme ho tam jedli:-)) A ten cesnek tam opravdu byl:-))

 
brenda
51 příspěvků 03.10.05 13:02
...

Z fazolek dělám barevný salát. Pěstuju zelené, žluté a fialové fazolky (ty fialové bohužel při zavařování zezelenají), otrhám, pokrájím na cca 2 cm kousky, cibuli na půlkolečka a červenou kapii na proužky nebo kostičky. V míse všechno promíchám, nacpu do skleniček a zavařuju stejně jako okurky včetně nálevu.

 
suma
114 příspěvků 03.10.05 15:13
Fazolky zmrazuji.

Podle způsobu užití je po očištění krájím buď na kousky asi l cm, nebo na větší kusy, případně i celé. Pak je 3 minuty blanšíruji v napařovacím hrnci v mikrovlnce. Prudce ochladím a dávám do sáčků do mrazničky. Pokud chceš zavařené v nálevu měl by tam být asi ocet - budou ovšem kyselé.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 04.10.05 16:21
diky

Ziskala jsem Pikant fix (nemusi se sterilizovat) a tak vyskousim nejakou vasi radu. Neco asi zamrazim a neco zavarim. O vysledku budu informovat.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 25.10.05 12:22
muj vysledek

Posilam slibenou informaci o mem zavarovacim vysledku. Dopadlo to dobre. Fazolky jsem umyla, ulozila do flasek, zalila zalivem z Pikant fix a ulozila do sklepa. Dlouho se tam neohraly. Ze 7 flasek 0,5 mam pouze 4. Na poprve si mohu gratulovat. Dik za vase rady.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz