750 g žampionů (hlívy), sůl, bílý mletý pepř, 1 lžíce olivového
oleje, drcený kmín, bílý jogurt nebo majolka, krenex či křen
Houby nakrájíme, neloupeme.Promyjeme na sítku a necháme okapat. Do kastrolu
vložíme olej a necháme rozpálit. Vsypeme houby, osolíme a okořeníme.
Dusíme 6 minut. Veškerou hmotu dáme vychladnout do dalšího dne. Hmotu
přecedíme přes sítko, nasypeme do misky a podle chuti přidáme jogurt nebo
majolku. Jako změnu lze dodat i křen. Servírujeme v poháru vyloženém
listem salátu jako skvělý studený dezert. Nikdy nezbyde.
Slitou šťávu z hub při dušení použijeme pod maso nebo do
bramboračky.
Žampionový nebo hlívový koktejl
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Žampionový nebo hlívový koktejl
Ahoj Jaruš...
…neber to špatně, ale to máš plnokrevný recept a klidně jsi jej mohla
dát mezi regulérní „Recepty“.....tady mu hrozí, že zanikne
v propadlišti dějin a to by byla škoda
Omluva
Ivo, díky. Není proč se zlobit, to byla moje chyba. Okamžitě jsem recept dala do Receptů. Ještě bych koktejl zakapala citronem.Měj se.
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
