Žampionový nebo hlívový koktejl

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Jaruna7
61 příspěvků 04.02.07 12:07
Žampionový nebo hlívový koktejl

750 g žampionů (hlívy), sůl, bílý mletý pepř, 1 lžíce olivového oleje, drcený kmín, bílý jogurt nebo majolka, krenex či křen
Houby nakrájíme, neloupeme.Promyjeme na sítku a necháme okapat. Do kastrolu vložíme olej a necháme rozpálit. Vsypeme houby, osolíme a okořeníme. Dusíme 6 minut. Veškerou hmotu dáme vychladnout do dalšího dne. Hmotu přecedíme přes sítko, nasypeme do misky a podle chuti přidáme jogurt nebo majolku. Jako změnu lze dodat i křen. Servírujeme v poháru vyloženém listem salátu jako skvělý studený dezert. Nikdy nezbyde.
Slitou šťávu z hub při dušení použijeme pod maso nebo do bramboračky.

Reakce:
Ivo
1045 příspěvků 04.02.07 13:07
Ahoj Jaruš...

…neber to špatně, ale to máš plnokrevný recept a klidně jsi jej mohla dát mezi regulérní „Recepty“.....tady mu hrozí, že zanikne v propadlišti dějin a to by byla škoda :-))

Jaruna7
61 příspěvků 05.02.07 02:06
Omluva

Ivo, díky. Není proč se zlobit, to byla moje chyba. Okamžitě jsem recept dala do Receptů. Ještě bych koktejl zakapala citronem.Měj se.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz