Zahuštění škrobem

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.12.06 05:57
Zahuštění škrobem

Neznáte někdo fígl aby čínský pokrm zahuštěný škrobem po chvilce nezřídl? Už jsem vyzkoušela různé druhy škrobu a je to vždy stejné. Jakákoliv rada vítána! Tady se radí vždy dobře, tak doufám, že i tentokrát? P.F.2007


Reklama


Reklama

Reakce:
 
lydia
1227 příspěvků 30.12.06 07:03
wydro,

nevím jak u čínského pokrmu, ale já používám na zahuštění omáček Maizenu . Rozředím 1 čl ve 3-4 pl studené vody a zaliju. Nechám ještě chvilku povařit. Zatím mi nikdy nezřídla.

 
karminek
757 příspěvků 30.12.06 07:39
zahuštění

Nejlepší řešení tvého problému je pokrm ihned sníst.
Možná by pomohlo škrob trošičku smíchat buď s moukou,nebo s tou kupovanou jíškou.(je pravda že jsem to nezkoušel,jen mě to tak napadlo)

 
karminek
757 příspěvků 09.01.07 14:54
dodatek

U jídel čínského typu pochopitelně preferuju škrob,je to proto ze to jídlo se okamžitě zkonzumuje a není důvod ho udržovat déle teplé nebo ho dokonce ohřívat.

 
esmeralda
4813 příspěvků 09.01.07 16:37
Wydro,

nezahušťuješ náhodou bramborovým škrobem?
Asijci většinou zahušťují kukuřičným.
A Karmínek mě předběhl…první moje myšlenka byla hned to sníst.
Asijské ingredience si můžeš připravit dopředu, ale uvařit těsně před konzumací. Je to chvilka…

 
possum
464 příspěvků 10.01.07 04:25
...

Wydro, u zahustovani skrobem je nutne aby pokrm varil, nalijes do nej ten skrob rozmichany s trocho vody, zamichas a lehce povaris ALE NEVARIS NAPLNO. Velkym varenim to zase zridne. Jinak klidne i ohrivam pokrmy zahustene skrobem a bez problemu.

 
DanaJ
1136 příspěvků 10.01.07 06:52
Mám bramborový

škrob a zahušťuji a kolikrát to i nechám přejít varem a nikdy nic nezhoustlo. Jsem překvapená.
Není to tím, že Ti pak ještě zelenina pustí vodu, když to pak dlouho děláš? Já dám škrob rozmíchaný ve vodě, nechám probublnout a hned podávám.
Mno a kolikrát jsem to i vohřívala a nikdy to nezřídlo.

 
HelenaL
98 příspěvků 11.01.07 02:07
Dnes som sa dočitala toto:

Pri zahusťovaní škrobovou múčkou sa nikdy nesmie miešať lyžicou, ktorou sme jedlo predtým ochutnávali. Ľudské sliny totiž obsahujú enzým, ktorý škrob rozkladá. Múčka potom stráca schopnosť stmeľovať a pokrm je riedky.
Možno Ti táto informácia pomôže.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz