Zabijačková buchta do jitrnic - nevíte, jak na ni???

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Bublina
20 příspěvků 08.02.05 19:59
Zabijačková buchta do jitrnic - nevíte, jak na ni???

Prosím pomóóóc, přihlásila jsem se jako dobrovolník na pečení buchty, která se přidává do jitrnicového prejtu, a mám jenom mlhavou představu, jak na to . Nemáte někdo recept přesnější než: hrubá mouka, voda, sůl, droždí - upéct do sucha, ne do hněda??? Za všechny rady předem moc děkuju! B.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
misapoho
135 příspěvků 09.02.05 10:39
...

Zjistila jsem něco od babičky. Zkus tohle, kdyby byl nějakej problem, tak se ještě ozvi, zjistim vic.
 tady

 
kamilio
551 příspěvků 09.02.05 10:33
pečivo do jitrnic

Normálně se užívá libovolné nesladké bílé pečivo jako např. žemle nebo veka. Asi by to také šlo upéct, ale bližší informace k receptu na zabijačkovou buchtu bohužel nemám.

 
Eleeen
1127 příspěvků 09.02.05 10:52
...

V kuchařce naší vesnice taky píšou o bílém pečivu. Ale u Vás se asi peče něco speciílního. Tak přeju hodně velkých a dobroučkých jitrnic!

 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 09.02.05 11:03
Nepřicházím s receptem, ale se svou zkušeností

je to super, že je tu recept, protože už nebudu muset otravovat babičky a tety, aby mi buchtu upekly. Recept jsem z nich ještě nevymámila, vždycky to probíhalo „vždyť já Ti jí upeču, když máš kolem toho spoustu jiných starostí“. Ale vyplatilo se mi, že jsem koupila ještě 2 nebo 3 chlebíčkové veky - pro jistotu. Někdy se použijí, někdy zbydou … ale myslím že je lepší v tento den mít jistotu. J.

 
Labužník Bublina
20 příspěvků 09.02.05 14:05
...

misapoho: moc děkuju za recept, náš zabijačkový „guru“ právě říkal, že obyčejné pečivo (veka apod.) se v jitrnicích moc matlá. My laici to asi nepoznáme, ale slovo odborníka je slovo odborníka :). Dneska odpoledne zkusím první várku a dám vědět, jaký měla úspěch.

 
misapoho
135 příspěvků 09.02.05 14:57
...

babicka vzdycky delala dva oooohromne pekace a pak jsme ji namaceli a mackali v takovem ohromnem kameninovem hrnci na :,-(lo.

 
Labužník Bublina
20 příspěvků 09.02.05 18:22
První upečená!

Tak mám první kousek za sebou, voní to nádherně. Řezníkovi ji vezu zítra ukázat, tak mi držte :).


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz