vzkaz Pilce (kefírová zrna)

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Jarka7
208 příspěvků 04.10.05 10:28
vzkaz Pilce (kefírová zrna)

Pokud dostanu adresu, kefírová zrna objednám a zašlu. Léta jsem s firmou spolupracovala jako mykolog. Jarka 7


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Pilka
113 příspěvků 04.10.05 12:53
Jarko7

díky, já nejsem ten, kdo si chce vyrábět doma kefír. Navíc v ČR žiju, tak si občas nějaký koupím (nekamenuj mě, že to není ono, už peču doma chleba, zavařuju maso a mrkev no a do práce taky musím, vydělat nějakou tu kačku). Uveřejnila jsem odkaz na Milcom v diskusi na téma kefír - tuším že původcem byl(a) possum, která asi žije v cizině.
Takže díky, ale se mnou si starost nedělej a nabídku, že někdo z nás rád pomůže jsem napsala, aby „cizinci“ věděli, že se na nás mohou s důvěrou obrátit a my jim rádi pomůžeme.
V odkazech na Labužníku je Jak si vyrobit sýry všemožných druhů, odtud jsem čerpala informace o Milcomu, jsou tam ale taky odkazy na jiné firmy, které možná fungují i v zahraničí.
Tak díky za nabídku, ale kultury nesháním, a když, tak si pro ně sfouknu přímo do matičky zlaté stověžaté.
Příjemné odpoledne.

 
Pilka
113 příspěvků 04.10.05 13:00
Jarko7 - ještě jednou

ještě děláme rajčatovou šťávu, jablečnou šťávu (tu v omezeném množství čerstvou zmrazujeme, no to nemáte představu na Vánoce, jak to chutná). A je to jen malá sonda do toho, co stejně jako mnozí ostatní dělám a dělám to ráda.
Navíc mě občas potrefí lenora, tak hodně z plánů nerealizuju.
Někdy se stydím, jindy ani nemrknu.
Ale možná že ta zrna bych taky ráda vyzkoušela, člověk se nemá ničeho odříkat. Ale pokud se dají sehnat, tak by mi jako v ČR žijící stačila jen adresa, kam se mohu obrátit. Myslíš, že bys to mohla zjistit a kdyžtak sem napsat nebo napsat mi do Mého Labužníka?
Jen se zamýšlím nad tím, že jsme dělávali doma tvaroh, ale z toho mléka, které je v prodeji to prostě už neuděláme, domnívám se, že už je příliš zpracované. Proto jsme na to kupovali mléko přímo od „výrobce“. Ten už zkrachoval a od malého soukromníka cítím mléko „kravinou“, asi je má špatně uložené. No a nějak se nemůžu zbavit dojmu, že to s tím kefírem bude stejné. Prostě ty zdravotní výhody se smažou tím, co se v mlékárnách se surovinou provádí.
Mám pravdu nebo se mýlím?
Měj se hezky.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz