Vzduchové bubliny v těstě

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Zuza¨ 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.11.04 11:23
Vzduchové bubliny v těstě

Poradíte mi někdo, jak dosánu při pečení ciabatty a podobného druhu pečiva, ty krásné velké vzduchové bublinky. U profesionálně kupovaných - např. Carrefour, mají průměr až 2 cm. Musí asi používat více droží nebo ještě přidávají něco jiného na podporu kynutí? Peču v horkovzdušné troubě s hrníčkem vody v troubě. Odborníci poraďte prosím.

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 29.11.04 14:11
zuzo...

do profesionální ciabatty, tak jako do chleba se přidává předem připravený chlebový kvásek. Cheš-li, podívej se na tento recept. Je sice trochu náročný, ale nadýchaný uvnitř s křupavou kůrkou.
CIABATTA
Jestli se k tomu odvážíš, dej nám vědět jak Ti Ciabatta chutnala.

A zde je ještě jeden recept, podstatně snadnější, nepekla jsem ho a tak nevím jaký je výsledek.
Ciabata s olivami

 
Zuza¨ 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.12.04 10:28
...

Milá Babi,
díky za odpověď. Oba recepty už mám zmáknuté. Chutnají celé rodině, jen ten druhý dělám bez oliv ( olivy mi nejedí ), je tužší a dělám ho půl a půl s celozrnou moukou. Oba dělám s tím dvojím kváskem a obrovské bubliny se nedaří . Kachle nemám a piza kámen taky ne. Dávám je na obyč. plech vyložený papírem. Myslela jsem si, že bych mohla přivlhčovat vzduch do prostoru v troubě sprejem. Nemáš s tím zkušenosti?

 
babi
6360 příspěvků 06.12.04 11:41
...

Milá Zuzo. Jak sama víš on je rozdíl mezi komerční troubou/pecí a troubou v našich kuchyních. Proto se snad používají kachle atd. které udržují stálou taplotu. Avšak nemáš je, OK. Hlavní ovšem je, jak recept říká, dát plech na úplně spodní mřížku a vyhřát troubu i s plechem dlouho před pečením. O postřikování vodou je také zmínka v receptě. Běžně používám při pečení různého pečiva (s vyjímkou cukroví) vstřikování vody (záleží také na typu trouby). Ten chlebový kvásek pro mě pracuje, takže opravdu nevím v čem je ten zádrhel. Hlavně však, že obě ciabaty jsou k jídlu

Zdraví Tě,
Babi

 
Eleeen
1127 příspěvků 07.12.04 07:34
bublinky... bubliny

Zuzo, já peču často chleba - Domácí chléb, recept od Martuldy (č. 9052). I mě trápil problém malých bublinek, takže do tohoto těsta přidávám o 50 ml vody více. Těsto je tekutější, musím tedy chleba péct ve formě, ale bubliny mám fakt velké. Taky jsem zjistila, že jakmile používám celozrnnou mouku, jakkoliv jemně mletou, vždycky mám místo bochánků placíky. Je to zřejmě váhou té mouky. Ale i ty placíky jsou moc dobré, rohlíkovité tvary naskočí v torubě trošku líp. Tak to jsou moje - ani ne rok staré - zkušenosti s kynutými těsty na pečivo.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz