vykvašená šťáva ze zelí

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník housenka02
609 příspěvků 19.10.06 18:19
vykvašená šťáva ze zelí

… právě jsem nacpala vkysané zelí do skleniček a chystám se ho sterilovat… po zelí mi v sudu zbylo spousta šťávy…

… neví někdo jak by se dala nejlépe zužitkovat?… jaksi se mi nechce ji vylít…


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Jaruna7
61 příspěvků 19.10.06 18:51
Vykvašená šťáva

Housenko, já bych ji nalila do malých sáčků a dala zmrazit. Nějaký vitamin bude fuč, ale určitě se bude v zimě moc hodit.

 
zlata
1200 příspěvků 19.10.06 19:06
...

Jestli si pečeš chleba v pekárně, nebo v troubě dej si jí zmrazit jak psala Jaruna7. Pak se přidává do těsta k okyselení místo vitaminu C, nebo octa.

 
Ivo
1045 příspěvků 19.10.06 19:01
Anebo...

…ji zkus sterilovat…také sice bude, jak píše Jarka, nějaký vitamín fuč, ale lepší vrabec… Já bych to asi pak používal jako přídavek při dušení zelí a požival jako projímadlo či antikocovinum…hihi

 
jolana
5064 příspěvků 19.10.06 19:48
Housenko....

…Ak ti zostala stava , uvar v nej klobasku, mozno aj slaninku poprazit alebo oskvarky , zavar do nej dake halusky ( mozno aj zemiaky na mensia kocky ale najprv ich predvar )+ jisku, a mas rusinske jedlo Juska na s makcen ). A je moooc dobre - to teda hej

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.10.06 20:02
Máčanka...

Pavla donesla ochutnat celý kastrolek této polévky, mohu vřele doporučit. Najdeš ji pod č.r. 23073 - Rusínská polévka máčanka.

 
Vali
1326 příspěvků 19.10.06 20:23
sterilování zelí

taky brzy budu sterilovat zelí z pytlů, ovšem já to zelí do sklenic vkládám volně, necpu, aby se mi tam vešla taky ta šťáva a zelí potom nebylo suché, ale šťavnaté.

 
goralka
271 příspěvků 19.10.06 22:41
dobrota

vypiť, mňam
alebo prevariť, opepriť, omastiť - pridať opraženú slaninku s cibuľkou, cesnačik a pripíjať namiesto mlieka ku zemiačikom, paráda
A netreba vám žiadne pochybné očkovanie proti chrípke

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 20.10.06 04:46
...

… moc vám všem děkuji, hned jak odpoledne přijdu ze zaměstnání, tak ji asi zamrazím…v mrazáku je zatím místa dost… jo a určitě zkusím tu polévku… polévky mi můžeme a toto bude dost výrazná obměna repertoáru…

Takže ještě jednou díky…

 
Labužník jasmine02
120 příspěvků 23.10.06 09:19
...

Uschovat a pít. Nejlepší čistidlo střev, třeba i po salmoneloze.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz