vnitřnosti z jehněte...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník housenka02
609 příspěvků 10.01.07 22:00
vnitřnosti z jehněte...

Milí Labužníci, dostali jsme od známého z ekologické farmy jehně / jako již poněkolikráté / ale tentokrát nám ho dal i s vnitřnostmi. S masem si rady vím, ale co s játry, ledvinkami a srdíčkem ? Poradí mi někdo nějaký dobrý recept na jejich zpracování ?

Děkiji všem předem za dobré rady…

Reakce:
 
pekarka
410 příspěvků 11.01.07 02:14
jehněčí...

Tak jsem se koukala do kuchařek a nic jsem nenašla, ale na internetu je tento odkaz: http://www.ovce.net/…eceptar1.htm
Tak to zkus je tam i guláš s vnitřností nebo polévka.

 
pekarka
410 příspěvků 11.01.07 02:18
recept

No a na labužníkovi je taky jeden recept:http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 11.01.07 02:49
Játra a ledvinky

zpracovávám jako vepřové … když máme chutť uděláme si játra jen na přírodno, kousek třeba obalím jako řízečky, játrový gulášek, a klidně i do knedlíčků do polévky, jen více česneku. Ledvinky přidám buď do gulášku, nebo jen v alobalu ogrilujeme - výborné. Se srdíčkem neporadím, neb nejím žádné srdce (prostě se přes ty velké „roury“ nedokážu povznést).
Hezký den. J.

 
marmelada
1643 příspěvků 11.01.07 06:31
Plíčky na smetaně

jdou uvařit i z jehněčích vnitřností.

 
borievka
54 příspěvků 11.01.07 10:59
jahňa plnené

Podľa toho aké je jahňa veľké.U nás sa plnené jahňa podáva na Veľkú Noc ..Jahňa nesmie byť veľmi veľké,manžel mi ho prekrojí po dĺžke napoly,odreže lopatku a stehienko,takže ostanú len rebrá.Otvor na naplnenie jahňaťa mi robí vytvorením kapsy ktorá vznikne nakrajovaním blany ktorá je na povrchu rebier.Raz som to už robila sama nie je to nič zložité.Plnku potom robím z vnútorností jahňaťa.Plnkou plním jahňa.nevadí ak sú na rebrách dierky,plnka pečením stuhne.Jahňa pred plnením dobre ochutím koreninami aké máme radi,plnku pripravujem z rožkov,vnútor­ností (niekedy ich aj predváram aj s lopatkou s jahňaťa vtedy je plnky viac)pridávam žľtka,maslo,by­linky,koreniny,sneh z bielkov,pečiem ho na masle potom má jemnú chuť.Hotové sa môže podávať teplé aj studené.

 
Bali
1254 příspěvků 12.01.07 01:31
JATRA,

ja si dam na panvicku olej, hodne cibule a jatra. Tak v pulce opekani to zaliji kecupem a dodam dalsi cibulku. Podusim od poklickou.Vytvori se docela dobra omacka, trochu lepiva. No a s chlebikem je to mnamka.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz