…neviem, či sa to dá, ale možno by som privítala možnosť písať si
k receptom, ktoré mám zaradené medzi obľúbené v „Mojom Labužníkovi“
poznámky.
Poznámky typu - pri 1/2 cesta sa mi to zmestí na stredný, modrý plech (ja
viem ktorý ), alebo - tutok dať viac cukru, Peckovi to takto chutá (ja viem
komu ) Čo vy na to?
Nechcem meniť pôvodné recepty uložené na Labužníkovi, šlo by výlučne
o poznámky pre moju potrebu.
Gabika
vlastné poznámky k obľúbeným receptom
teda ja by som to rozhodne privítala, aj keď notoricky varím „od oka“ a málokedy sa mi podarí vydržať postupovať presne podľa receptu, furt začnem experimentovať… alebo vlastne práve preto… Presne tie vychytávky, ako spomínaš, to je veľmi šikovné mať v poznámkach.
Otázkou ale zostáva, či by to tak chceli aj ostatní a predovšetkým, či by bol niekto ochotný to aj spojazdniť na labužníku…
Zrovna jsem s Irenou řešila, na jak velký plech se má dělat litý
tvarohový koláč. Musela jsem to tipnout, protože jsem si to už
nepamatovala. Zatím tento problém řeším tak, že si recept vytisknu, a do
výtisku si pak dělám poznámky. Možnost elegantní editace receptu přímo
na Labužníku bych taky uvítala
A navíc, což už se tady několikrát řešilo - možnost výběru
komentářů k receptu, které si chci taky vytisknout.
Pepíčku, co Ty na to?
…je to bezva nápad. Já totiž také trpím fantasmagórií, tak by nebylo od věci si sem tam připsat nějaké to vylepšeníčko či upravení receptu dle chutí blízkého okolí. Nebo třeba že jsem nahradila originál surovinou jinou a bylo to jedlý. Nebo třeba mám ráda sladší, tak jsem tam dala o hrnek cukru víc apod.
vyřešila jsem to tak, že k receptu napíšu komentář ve kterém podotknu svoji obměnu. Recepty se ukládají i s komentáři, takže si jen vyhledám komentář se svojí přezdívkou a přečtu si ho.
…to je fakt, niektoré poznámky si takto ukladám aj ja, ale niektoré sa do komentárov jednoducho nehodia - koho zaujíma na aký veľký plech to dávam ak si zmenším dávku tak akurát pre nás, resp. naše subjektívne chuťové poznámky…
Gabiko, naprosto s Tebou souhlasím, navíc některé mé poznámky jsou
dost expresivní… Nevím, proč autora jistě dobře míněného receptu mám
stresovat komentářem „čekala jsem, že se to zdrcne, a taky se to sakra
zdrclo“, což jsem si připsala k jakési rybě (ne z tohoto serveru),
která se při pečení na pánvi zalévala jogurtem. Ale třeba tam patřily ty
hrudkovité neapetitlich cucky v řídkém výpeku…
Také si tam poznamenávám, co na to říká rodina, a to už je určitě
ostatním Labužníkům ukradené, že.. Proto myslím, že osobní komentář
bych nechala jako fakt osobní.
Já zase poznámky ani tak moc nepotřebuji, ale ráda bych měla možnost si jedním klikutím viditelně označit v oblíbených vyzkoušený a dobrý recept. Teď to řeším tak, že mám v deníčku vypsány různé kategorie a vždy po uvaření nového receptu a schválení jedlíků, že je možno ho opakovat, tam tento recept zařadím. Ale ta první varianta je daleko jednodušší - jen otevřu oblíbené třeba v kategorii kuře a hned vidím, co bude dnes dobrého. A taky bych nemusela, když jsem líná recept do deníčku zkopírovat, marně pátrat v paměti, které z těch kuřat bylo to, co nám všem tak chutnalo.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz