…mají jedlé květy a báječně se hodí skoro na každý zeleninový salát. Jen tak na velkou mísu nasypat cca 12 květů. Báječně to vypadá a chutná - mám to vyzkoužené. Dostala jsem to jako radu od jedné „báby kořenářky“. A také při procházce po louce jen tak sníst 5 květů prý pomáhá proti bolení hlavy
Víže, že sedimikrásky...
Umyj je ve vodě do které jsi přidala sůl. Uvidíš jak rychle típlíci vyplavou.
No jo, ale pak už to nebudou taková pěkná kvítka
Takže volba je - krásné kytičky se zvěří, nebo umáčené bez příchuti ******
… Můj děda je taky jedl proti bolení hlavy… škubal to jak voživot a na brouky se nedíval…
Už jsem je taky dávala do salátu a jedla na zahradě. Někdy tam ty broučkové jsou a někdy ne. Chce to přijít v to správné období. A co zkusit během dne. Třeba tam jsou ráno a v poledne ne nebo naopak a nebo úplně jinak.
nejchutnější jsou květy sedmikrásky na jaře,na saláty používám ještě květy lichořeřišnice,fialky,macešky,brutnák,růže,yzop,šalvěj,saturejka všechny květy co jsou jedlé se dají použít i plevele,a nejvíc broučků je v květech lichořeřišnice,dám je na ubrousek a nechám je ať vylezou,a květy brutnáku jsou tak nádherně modrý a lákají včely,květy brutnáku i jiné květy dávám mrazit do ledových kostek,v nápojích nádhera
A sedmikráska sušená je výborná jako čaj na odkašlávání, ještě k ní natrhám listy jitrocele, květ hluchavky ( je nádherně sladký, takže sladit čaj už není nutné ) a popíjím pod peřinou při podzimní nepohodě.