Jak se do Evropy dostaly brambory, je notoricky známé - patřily
k pokladům, které si přivezli Španělé z Nového světa. Méně známá,
ale o to zajímavější je historie chipsů. Na počátku byla příhoda,
která se údajně odehrála v polovině minulého století v jednom hotelu ve
městě Saratoga Springs v americkém státě New York. Když si náročný
zákazník opakovaně stěžoval, že smažené pomfrity (anglicky chips) jsou
nakrájené příliš nahrubo, kuchař se rozhodl, že mu udělí lekci.
Příště brambory nakrájel na extrémně tenké plátky a usmažil je zprudka
v olejové lázni. Nechtěně tak vznikla křupavá pochoutka, která si rychle
získala příznivce.
(převzato z idnes)
Víte, proč si dnes můžeme pochutnávat na chipsech?
První příspěvek v tématu
Váš příspěvek
Víte, proč si dnes můžeme pochutnávat na chipsech?
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie