Ahoj labužníci,
dokončuji kuchařku, kde hlavní surovinou bude vepřové koleno a všemožné
pokrmy z něho. Rád bych kuchařku doplnil i o recepty, které vymysleli
běžní strávníci doma nabo na chalupě. Prosím vás tedy, máte-li nějaké
vychytané a neobvyklé, ale i obvyklé recepty a nevadilo by vám, kdybych je
v kuchařce použil, o jejich zaslání na m.vcelak@seznam.cz
Děkuji a s přeji krásný den. Milan Včelák
Vepřové koleno
vraj je to skutočná lahôdka.. http://www.kimlo.szm.sk/…e_koleno.htm
ještě tam chybí strouhaný křen: http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Tady je to i s obrázkem!
kolega mi dal tip na pečené koleno, fígeľ je však v tom, že na jednom
pekáči pečieš (klasicky, aj tu je na to dosť receptov) koleno údené a
koleno surové.
Obe chute sa v pekáči spoja a je to moc dobré ;o)
Kdysi jsem z nedostatku prostoru v kuchyni a také času pekla dohromady
uzené maso a rozporcované kuře dohromady, poté jsem upečené rozdělila do
sklenic a zavařila ( jeli jsme tehdy na dovolenou k moři a já takto
připravovala jídlo). Vyšla z toho neskutečně dobré kuře s vůní
uzeného.
Dnes takto kuře peču záměrně neboť je to vyžadováno…
Milane, napíši ti jeden recept, ale určitě není ani vychytaný, ani
neobvyklý. Spíš bych řekla jednoduchý.
Zadní vepřová kolena přeseknout napůl a celá je hutně potřeme
česnekovou pastou se solí, nebo propasírovaným česnekem se solí. Pod ně
dáme do pekáče něco tuku, nebo jen vodu a dáme péct. Pečeme 1 hodinu a
celou další hodinu poléváme, nebo mašlujeme pivem. Je celkem jedno jestli
světlé, nebo tmavé, ale já bych ze zkušenosti řekla, že tmavé je lepší
a vícestupňové ještě lepší- výsledek po 2 hodinách pečení je
nejlepší!!! Cha,cha,cha.
Měj se pěkně a doufám, že ti bude recept k něčemu dobrý. Jana
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
