Vepřové koleno

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Labužník Milan02
18 příspěvků 21.06.06 11:58
Vepřové koleno

Ahoj labužníci,
dokončuji kuchařku, kde hlavní surovinou bude vepřové koleno a všemožné pokrmy z něho. Rád bych kuchařku doplnil i o recepty, které vymysleli běžní strávníci doma nabo na chalupě. Prosím vás tedy, máte-li nějaké vychytané a neobvyklé, ale i obvyklé recepty a nevadilo by vám, kdybych je v kuchařce použil, o jejich zaslání na m.vcelak@seznam.cz
Děkuji a s přeji krásný den. Milan Včelák

Reakce:
DanaJ
1136 příspěvků 23.06.06 10:27
Místní labužníci...

…píší recepty sem na stránky labužníka. Zkus použít vyhledávač.

mirecek
35 příspěvků 24.07.08 13:57
skús aj tento recept

vraj je to skutočná lahôdka.. http://www.kimlo.szm.sk/…e_koleno.htm

Manana
1515 příspěvků 24.07.08 16:02
kolena do kuchařky

To ti jako máme napsat kuchařku?
A kolik za to?

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.07.08 20:04
mirečku,

ještě tam chybí strouhaný křen: http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Tady je to i s obrázkem!

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.08 17:22
modifikácia podľa kltka :o)))

kolega mi dal tip na pečené koleno, fígeľ je však v tom, že na jednom pekáči pečieš (klasicky, aj tu je na to dosť receptov) koleno údené a koleno surové.
Obe chute sa v pekáči spoja a je to moc dobré ;o)

Labužník housenka02
609 příspěvků 27.07.08 22:15
pečení dvojího druhu masa...

Kdysi jsem z nedostatku prostoru v kuchyni a také času pekla dohromady uzené maso a rozporcované kuře dohromady, poté jsem upečené rozdělila do sklenic a zavařila ( jeli jsme tehdy na dovolenou k moři a já takto připravovala jídlo). Vyšla z toho neskutečně dobré kuře s vůní uzeného.
Dnes takto kuře peču záměrně neboť je to vyžadováno…

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 31.07.08 19:09
...

Milane, napíši ti jeden recept, ale určitě není ani vychytaný, ani neobvyklý. Spíš bych řekla jednoduchý.
Zadní vepřová kolena přeseknout napůl a celá je hutně potřeme česnekovou pastou se solí, nebo propasírovaným česnekem se solí. Pod ně dáme do pekáče něco tuku, nebo jen vodu a dáme péct. Pečeme 1 hodinu a celou další hodinu poléváme, nebo mašlujeme pivem. Je celkem jedno jestli světlé, nebo tmavé, ale já bych ze zkušenosti řekla, že tmavé je lepší a vícestupňové ještě lepší- výsledek po 2 hodinách pečení je nejlepší!!! Cha,cha,cha.
Měj se pěkně a doufám, že ti bude recept k něčemu dobrý. Jana

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz