Velké bílé fazole

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Sylvie
2302 příspěvků 30.10.10 17:17
Velké bílé fazole

Milí labužníci, protože mě v poslední době vyhledávání receptů na Labu štve (velice velice slabé slovo), ráda bych věděla od vás, jak tyto fazole používáte.
Díky
 Sylvie

Reakce:
Jenofefa
1315 příspěvků 30.10.10 21:41
Doporučuji

řecké recepty od Marianne:
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

di
2451 příspěvků 30.10.10 22:00

Podobně jako Jenoféfa dělám z velkých bílých fazolí fazole jachni a dvě řecké polévky - fasoladu (k dohledání v kuchařce M. Elefteriadu a asi i zde), u druhé nevím, jak se jmenuje (a taky, jestli je opravdu řecká, recept jsem našla před mnoha lety v jakémsi časopise, kde ji za řeckou označovali), je velice pracná, ale moc dobrá - základ tvoří vařené kuře nebo slepice, obrané z kostí. Do procezeného vývaru s pokrájeným masem se přidají zvlášť uvařené zelené fazolky, zvlášť uvařené velké bílé fazole, zvlášť uvařené nějaké větší těstoviny (to moc řecky nevypadá, že?) a těsně před dohotovením oloupaná rozčtvrcená rajčata a na měsíčky pokrájený citron (ten se nesmí moc vařit, aby nezhořkl). Kdo má rád, přidá pár sušených chilli papriček. Vařívám toho pro kamarády na Silvestra tak 5 litrů a nikdy nezbyde.
Další recept s velkými bílými fazolemi je Fabada asturiana, tu jsem pro změnu okoukala od Dr. Žaluda, v jeho kuchařce „Buvolí křídla a jiné recepty a příběhy“, jistě tady na Labužníkovi (nebo jinde na netu) taky bude.
Jestli si vzpomenu na něco dalšího, ještě se ozvu, tohle byl první „nástřel“ z hlavy.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.10.10 09:56
Di...

koukám…že bys vložila svůj první receptík…?
Na Silvestrovu fazolačku…?
Zasloužila by si to… :wink: :mrgreen:

di
2451 příspěvků 31.10.10 13:43

Glamo, fakt ne, nemám touhu přidávat k těm tisícovkám dobrých receptů zde něco dalšího. Při podrobnějším hledání by se zde stejně podobný recept určitě našel.

babi
6360 příspěvků 31.10.10 23:42

Sylvie, kdysi jsem pridala tyto tecepty
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
a ze miluji Spanelsko
http://www.labuznik.com/pridat/?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/pridat/?…
ono jich je podstatne vic 8-)

Sylvie
2302 příspěvků 01.11.10 13:42

Milé Labužnice, moc Vám děkuji. Je to od vás hezké.
Míša
Recepty pročtu, hned jak bude víc času…

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.11.10 17:59
bile fazole

Moje mama je mela velice rada (ja doted nijak nemusim) a pamatuju si, ze dost casto si z nich delala salat! Uvarene bile fazole, cibule, cukr, ocet a trochu oleje, sul. Nic vic. I chut si pamatuju, byla dobra, nebyt tech moucnych fazoli. Jestli je mas rada, urcite ten salat udelej!

marjanka 2
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.11.10 22:45
Fazole

Receptů dost, ale do tohoto „labužníka“ ? Ani náhodou!! :cry:

Kecal
126 příspěvků 03.11.10 02:13
Sylvie píše: …ráda bych věděla jak tyto fazole používáte…

Hezke prispevky.
Ale proc proste nezadat bile A fazole / pouze v ingrediencich do vyhledavace?

Kecal
126 příspěvků 03.11.10 02:17
marjanka 2 píše:
Receptů dost, ale do tohoto „labužníka“ ? Ani náhodou!! :cry:

Aha, dalsi anonymni styskal.

Sylvie
2302 příspěvků 17.11.10 17:57
Mám v plánu

Zatím mám v plánu Fasoladu z Řecka.
Na ostatní prijde :-)
Kecale, já to prostě v tom novém vyhledávači nechtěla ani zadat. Prostě stárnu, jsem děsně nevraživá ke zdejším „novinkám“.

Ještě jednou díky!!!

Alis
2617 příspěvků 22.02.11 12:30
tvrdé jako broky

Vytáhla jsem tento příspěvek na světlo, protože prosím o radu - 1/2 kg velkých bílých fazolí namočených přes noc, druhý den vařeno v nové vodě s trochou rajč. protlaku a bylinkami… odpoledne přivedeno k varu, o půlnoci rezignace. Druhý den vařeno od rána do cca sedmnácti hodin - v tuto hodinu jakž takž na zkus, nicméně stále spíš tvrdé, než měkké. Můžete mi někdo poradit, kde se stala chyba? Už nikdy bych si nechtěla zopakovat vzteklou rezignaci nad nejdražšími fazolemi světa… :twisted:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.02.11 12:38
ja nevim,

fazole bych urcite dala do papinaku. Mozna jsou stare ? Nebo do nich pridej jedlou sodu. Kdyby ti zustala tvrda slupka, udelej to jako delaji v Guatemale - propasiruj tu fazoli a pouzij jen tu kasi. Oni to delaji z cervenych fazoli a namazou na placku a posypou strouh syrem . Nekde tu placku maji krupavou, nekde normalni mekkou. Rada, kdes udelala chybu to neni, ale treba pomoc v nouzi ? :-D

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz