Veganů stále přibývá...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.11.11 18:23
Veganů stále přibývá...

http://www.novinky.cz/…ganstvi.html

Reakce:
Wolfg
583 příspěvků 21.11.11 21:17
Dobrej názor

tadyhle toho Toma. "Tomáš Fiala, Chomutov

Pondělí, 21.listopadu 2011, 12:39:48 | Souhlasím | Nesouhlasím | +33

Je to každého věc, ale zvláště kolem veganství vznikl okruh lidí, kteří to až fanaticky a demagogicky idealizují a snaží se svůj pohled vnutit ostatním a to je to co mi vadí, pač to připomíná chování nějakých sektářů....."
Přidávám plus a tleskám. Jó med, ten by vegani vůbec jíst neměli. Buď jsou to včelí plivance nebo hov…pardon exkrementy hmyzu.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.11.11 22:39
Ach jo,

tak tu máme další módní výstřelek. Promiňte mi kulhající srovnání, ale ještě před pár lety se manifestovalo za práva homosexuálů.
Už to nikoho nezajímá, tak tu máme něco nového. Naštěstí (nebo k naší smůle?) v Boise namáme žádnou takovou restauraci, a tak budu sledovat kdy se tohle přihrne k nám, na severozápad.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.11.11 23:13

nene, Drobku…to myslím, není jen módní výstřelek, jen móda.. To nejde se jen tak ze dne na den modně změnit…k tomu musí nutně mít člověk vnitřní přesvědčení a dispozice…
Zkus, jako masožravec, představit si, že jsi vegan… Přežil bys to?
Dcera kamarádky se podle mé dcery rozhodla, že bude vegankou taky…první den dobrý…druhý už fňukala a třetí den se vrhla na maso… Nevydrží bez něj…
Má dcera je vegan už 12 let.. Přirozená vegetariánka, vědomě veganka..
Je mnohem složitější být vegan než všežravec :-)
Není ale militantní, leč důsledná a přesvědčená..
její bývalý přítel si ale stěžoval, že jak si dá stejk, pociťuje citovou deprivaci ;-) :mrgreen:

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.11.11 23:19
Glamo,

jistě, to záleží na přesvědčení jednoho každého. Já takhle komentoval jak se stím najednou roztrhl pytel. A to podle mého móda je.
Před časem jsem byli pozváni na večeři ke známým, Adventistům Sedmého Dne, vegetariánům dle náboženství. Před jídlem se rozdávaly pilulky, enzymy. Museli jsme si vzít taky, protože, dle jejich slov, naše trávicí soustava není jen na zeleninu uzpůsobena. Takže, tady mi jaksi uniká smysl.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.11.11 16:20
Já bych se chtěl trochu poopravit.

Totiž, nic se, aspoň modle mně, nemá přehánět.
Prostě jíst jen zeleninu? Neveřím tomu, že náš trávicí systém je na to uzpůsoben.
Ale je pravda, že přecpávat se masem je nezdravé. Kdysi se dně říkalo, že je to nemoc bohatých. Ti totiž měli dost peněz na to maso.
V Americe je dna dost běžná nemoc, a já jsem přesvědčen, že je to množstvím masa. A protože hovězí je běžné, a není tak drahé jako doma, cpou se lidi hovězím. Steaky. Ten nejmenší steak který v restauraci dostanu má 8 uncí, to je 227 gramů. Ale to je ten nejmenší. Běžný má 340 gramů, pak 454 gramů a dokonce i 680 gramů. No a to už je opravdu moc.
Amerika jako vždycky lítá z extrému do extrému, proto jsem to nazval módou. Nejdřív se cpou masem, hlavně hovězím, ač lékaři varují před nadměrným požíváním červeného masa. No a teď bude „módní“ nejíst maso vůbec.
Já chápu že vegetariáni a vegani existují, ať už jsou jejich důvody jakékoli. Prosím, to je jejich věc. Já prostě tvrdím, že by mělo být všeho přiměřeně. A to ostatně platí pro celý náš život.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.11.11 17:41
:-)
esmeralda
4813 příspěvků 22.11.11 21:41

Myslím že i vegtariánství či veganství se musí dělat dobře.
Nesmí se opomíjet fakt, že bílkoviny jsou výživou pro mozek. A těch v mrkvi moc není.
Nesprávná aplikace může ovlivnit různé věci. U dívek může mít neblahý vliv na reprodukční systém. Jenom zelenina nám prostě nestačí.

Drobku, jak velký steak je ten správný to je asi věc osobního názoru.
How long is a piece of string? :?:

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.11.11 22:11
Esmeraldo,

jak velký je ten správný? Toť otázka. Já nejradši vepřo knedlo. :lol:

esmeralda
4813 příspěvků 22.11.11 23:54

Drobku, stejně jako tvrdím že člověk nemůže mít zbytečně moc peněz, tvrdím že steak nemůže být zbytečně velký. :lol:

Apropos, proti vepřu knedlu zelu také nic nenamítám.

borekt
3 příspěvky 29.11.11 20:04

Ahoj vsichni,muj nazor je,nic se nema prehanet.Pamatuju si,ze maso jsme meli dvakrat -trikrat do tydne,zelenina z vlastni zahradky,maso ze zabijacky akorat se hovezi koupilo,nekdy v nucenem vyseku(mnoho lidi nevi co to bylo) a byli jsme zdravi,bez jakych koliv alergii(pozdeji jenom na praci v socialistickem ceskoslovensku,a na komouse)
Dneska potraviny ???skoda mluvit,Organic-da se akorat obal a nebo nalepka(syn delal v superstoru)ma­so,mleko,chle­ba,to je ten nejvetsi problem.
Kdyz chces byt vegetarianem bud si,ale nestezuj si ,ze mas zdravotni problemy s tim spojene.Clovek je totiz od pocatku veku vsezravec!!!
Zdravim,mejte se a jezte co vam chutna Borek

Labužník jandule02
1089 příspěvků 15.02.12 14:29

Dřív jsem si taky myslela, že je to každého osobní věc. Ale moje dcera má dobrou kamarádku. Jsou stejně staré. Kamarádka se v pubertě, pánbůh ví proč najednou rozhodla, že bude veganka. Mladý organismus zřejmě vydrží lecos, takže žádné viditelné potíže neměla. Pak se vdala a asi tak za rok chtěli s manželem rodinu. Přišla do jiného stavu a potratila. To se opakovalo ještě dvakrát. Zjistilo se, že důvodem je kritický nedostatek železa. Dostala pilulky a zobala. Opět otěhotněla, tentokrát to vydrželo až do konce, ale dítě se narodilo chudokrevné a se špatně vyvinutými kyčlemi - nedostatek kolagenu a vápna. A musím říci, že když jsem o tom příležitostně mluvila se svým gynekologem - tak jeho reakce byla docela vypovídající - jen obrátil oči v sloup.

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.02.12 20:11

jandule, tomu se rika prirozeny vyber.

jaga13
399 příspěvků 23.02.12 16:07
...i ubývá...

http://www.novinky.cz/…ymizely.html

di
2451 příspěvků 23.02.12 16:46

Jago, před chvílí jsem to taky četla a té zprávě jednoduše nevěřím. Já taky kdysi byla (ze zdravotních důvodů, resp. kvůli dětem a kojení - když jsem jedla maso, hrozně je bolelo bříško) vegetarián a dobře si pamatuju, že když se „kuchyní začaly linout vůně z karamelizovaného masa“, tak by se mi ústa určitě ne"začala zaplňovat slinami v očekávání blížící se hostiny", spíš naopak. Když nejíte maso, změní se vám chutě i trávení a po konzumaci i jen kousku masa je vám hrozně zle, na to si pamatuju dodnes, i když už zas maso (střídmě, ale ráda) jím.

Alis
2617 příspěvků 23.02.12 20:45

Clánek jsem četla a považuju ho za hloupost. Mám zkušenost s mnoha redaktory a redaktorkami, a s lidmi, co píší knihy, aby se prodaly.

Nevím, jaké jsou zkušenosti pána, co knihu napsal, budu mluvit z vlastních zkušeností. Kdysi dávno naši předkové uměli poslouchat své vlastní tělo.

Měla jsem dědu, co denně snídal bílou meltu s nalámanou bílou houskou. jednoho dne si dal chleba - prý „potřebuju něco kyselého“. Takhle žil do skoro sta let.

Jsou dny, kdy nemůžu maso ani cítit, pak vyrazím do hor, zvládnu několikrát tisícové převýšení a doma mi pak dvousetgramová roštěnka nestačí :D

Daniel9
14 příspěvků 16.04.12 17:45

Poslední článek je marketing.. chytrý tah v hloupém světě. Muset ho komentovat, musel bych se smát a brečet zároveň. Takto ho velebím:)
Každopádně, základ je ve vyvážené stravě, to je pravda. Bohužel už není pravda to, že člověk je od pradávna všežravec. Všežravost u lidí je vypěstována uměle a tělo je tomu za generace navyklé.. ovšem tak za poslední dvě nejvíce. Stále je člověk ve své základní podstatě vegan. Nadruhou stranu veganství nevidím příliš kladně, protože být veganem je velmi složité a když se to zjednodušuje, je to právě to nebezpečné. Vegetariánství oproti tomu je jednoduché, prakticky daleko jednodušší, než všežravost, protože vegetarián je donucen se o svou stravu zajímat, což ho dostane hned na začátku do stavu zjištění, jak mnoho možností je. Takže, když se tu někdo chce bavit o módě.. prakticky dnešní stav je století trvající móda, protože dříve bylo maso sváteční a zároveň šlo o maso.. a ne o vodu se solí, umělými konzervanty a trochou masa, což je dnešní norma na každý den.
Co se pak týká mladých děvčat dnes, to často skutečně móda je.. ale tam je vegetariánstvý prakticky souhrný název pro „dietní hladovění s jakýmsi vtěsněným přesvědčením“.. s tím, že nezanedbatelné množství těchto dívek vegetariánek jí kuřecí a ryby:) A ty jsou pak subjekty používané pro šlapání po vegetariánství, protože je nebezpečné, protože z nemasa prostě nejde mít vše potřebné.
Ale nakonec.. musím v jednom s Drobkem souhlasit. Veganství je za poslední léta skutečně z velké části móda.. špatně uchopené veganství s krátkodobím trváním.

jankoUP
4 příspěvky 25.07.12 20:20
Vždyť je to správně

Podle mě je vzrůstající počet veganů a vegetariánů je dukazem toho že se víc lidí dokáže zamyslet nad tím co jedí… Máme nejvyší umrtnost na raka tlustého střeva lidi jdou do obchodu a nakupují mrtvoly zabalené do celofánu a pak si na nich doma pochutnávají s bílým rohlíkem.. kdyby se na sebou trochu zamysleli, tak by to nikdy nemohli dopustit, ale tak je známo, že konzum je děsná věc a reklama atd.. lidi neuvěřitelně podporuje.. Ti, kdo vegany a vegetariány odsuzuje, jen dokazuje svoji slabost nad tím, že se sám neumí zamyslet nad svojí stravou nad vývojem ve světě ale jesnou se oči otevřou všem :)

abbyss
1 příspěvek 28.10.12 19:17

Kdo ji jen zelenou stravu, tak ma nedostatky vitaminu B12,zeleza a nekterych aminokiselin, ktere se vstrebavaji jen z zivocisne stravy BOHUZEL!!! Organismus veganu pomalicku chradne, oni si mysli ze jsou v pohode a maji super zdravi, ale jejich telo vydrzi nekolik desetileti a pak se zhrouti,.Clovek nemusi pojidat maso, ale musi pojidat zivocisne produkty. Aspon dve vejce tydne.Je potreba spravne kombinace potravin a vse se da vylecit!!

barina
1 příspěvek 08.07.13 12:28
Prrrr

Já vám nevím, přijde mi trochu úzkoprsé (kór tady) tvrdit, že lidské tělo nemůže žít jen ze zeleniny. Představte si koláč všech potravin, o kterých jste kdy slyšeli a vyřízněte z něj živočišné produkty. Ano, mluvíme tady o zelenině a ovoci ale také o luštěninách, obilninách, houbách, klíčcích, sójových výrobcích,…
Fakt je, že jako masožravec si vůbec neuvědomujete rozsáhlost nabídky, protože nemáte potřebu hledat nové alternativy.
A móda? Zeptejte se sami sebe, jestli byste kvůli módě vydrželi nejíst steaky a sýry. Nemyslím si. Já osobně bych si steak nebo dva dala hned, ale moje svědomí mi to nedovolí. A nejsem přecitlivělá, jenom informovaná. Čtu, zjišťuju, ptám se a dozvídám se věci, které ostatní vědět nechtějí. Vím, že by se mi v nevědomosti žilo snáz, ale jsem takhle šťastnější… Pohybuju se mezi spoustou vegetariánů a dokonce veganů a opravdu malý zlomek by vám to na rovinu řekl. Já patřím mezi ty, kteří se tím tají, protože diskutovat s neinformovanými lidmi je jako jít hlavou proti zdi. Těžko se s někým bavit, když první, co na vás vysolí je „máš málo bílkovin!“. Jako by žádný masožravec nemohl mít nedostatek živin, protože všechny jsou v mase.. Často se to dostává k hranici šikany. Proč když mě někdo vnucuje maso, tak je to v pohodě, ale když já mu vysvětluju, proč ho nejím, tak se hned začne čertit, ať ho nepřesvědčuju, že jemu maso chutná? Připomíná mi to dnešní módu mluvit opatrně o obézních, ale otevřeně urážet štíhlé. Většina má vždycky navrch :potlesk:

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz