VECERE K VYROCI

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
happilybleeding
65 příspěvků 22.09.07 22:39
VECERE K VYROCI

Ahoj! MAm takovou malou patalii,..! Slavime za tyden s pritelem takovy pekny vyroci 1 rok a ja sem si umanula ze teda k te prilezitosti pripravim neco mimoradnyho, v kuchyni me to bavi, nejsem uplne nesikovna, ale cim vic premyslim nad tim pro co se rozhodnout, tim min me toho napada,.. Vsechny moje osvedceny recepty jsou sice pomerne dost „slavnostni“, rada varim ve velkym stylu, ale podle me uz znacne ohrany,.. nemate nekdo napad ? ciste nahodnej,.. budu rada,..dik za kazdy

Reakce:
Eja
3837 příspěvků 22.09.07 23:27
A co máte rádi ?

Spíš klasiku nebo spíše experimetuješ?

happilybleeding
65 příspěvků 22.09.07 23:47
...

jak kdy, ale ted konkretne mam i chut zkusit neco novyho,.. mam na to cas a usednout k vymazlenym testovinam, bifteku nebo omacce mi prijde tak nejak buransky,..

happilybleeding
65 příspěvků 22.09.07 23:48
piti

kazdopadne, uz ted vim ze pit budem tokajsky, pac to je nase seznamovaci,.. takze snad jedina podminka, aby se to k tomu trochu hodilo..

zlata
1200 příspěvků 22.09.07 23:53
A co takhle..

pojmout večer … podle nějaké země..třeba celý večer jako „francouská kuchyně či jiná“, třeba i s výzdobou. Nebo vyloženě „podzimní variace“. :-))

happilybleeding
65 příspěvků 23.09.07 00:00
nooo

nooo, francouzska kuchyne nevim nevim, ale tak me napada,.. mohli by jsme si skocit nacesat jabka a spachat tarte tatin, na hrusky bych mohla pouzit do predkrmu,.. otaznik zustava co s hlavnim chodem :-))

happilybleeding
65 příspěvků 23.09.07 00:02
maso

obavam se ze maso nebude moct chybet.. pricemz ryba je u nas zakazana :-))

Eja
3837 příspěvků 23.09.07 00:48
Pokud ráda vaříš,

tak co zkusit maličké porce různých pochoutek - maličkatý předkrm, trošičku polévky, maličko těstovit, několik druhů masa v různé úpravě s třeba jen salátem a maličký moučník.

Eja
3837 příspěvků 23.09.07 01:02
Hlavní chod - co třeba:
  • kachní prso nařezat ozdobně kůži, namarinovat v pomerančové šťávě a koření, upravit narychlo, výpek odvařit opět trochou pomerančové šťávy - nakrájet na úhledné plátky apokapat sosem
  • kuřecí prso naříznout, kapsu vymáznout dijonskou hořčicí, vložit čerstvé bylinky a kousek sýra - buď třeba tmavý čedar nebo naopak třeba Fourmee, okořenit, ogrilovat - rozkrojit šikmo na dvě poloviny a podávat
  • vepřovou panenku pomatlat olejem, obalit hustě ve směsi drcených pepřů, po odležení 15 minut při 220 st. v troubě a 10 minut odležet pevně zarolované v alobalu, nakrájet na tenoučké plátky
    Vše naaranžovat na talíř, k tomu třeba ozdobně nastříknutý kopeček bramborové kaše šlehané s parmezánem, kysanou smetanou a čerstvými bylinkami ?
    Zdobení talíře trochu extravagantní - kytička ze svazečku bylinek svázaná provázkem z pórku
Eja
3837 příspěvků 23.09.07 01:22
Inspirace -

nikdy mne nezklamaly recepty od Anci, jenom když je čtu, tak se mi sbíhají sliny, možná něco najdeš tady

Vali
1326 příspěvků 23.09.07 02:11
Slavnostní krůtí pečeně

…je v Můj labužník, aktualizovala jsem ji jako inspiraci pro tebe…

happilybleeding
65 příspěvků 23.09.07 17:47
...

ahoj a dik vsem,.. to opulentni provedeni o n chodech by se mi sice strasne libilo, ale jsem si jista, ze bychom to jiste nedokazali ve dvou vsechno sporadat..a sklizet po komorni veceri zbytky takovych dobrot to se mi veru nechce, idealne by bylo dojist dezert sup s nadobim do mycky a presunoust se nekam jinam..:-)

happilybleeding
65 příspěvků 23.09.07 17:49
...

chytla me ta kachna, rikam si ze tu bych s nejakou zajimavou prilohou mohla udelat, byla by to super zmena o proti jine drubezi, ale moc si neverim,.. nikdy jsem ji nepripravovala jinak nez s knedlikem a zelim.. a abych pravdu rekla tak ikdyz kombinace kachna pomerance je klasika, trochu se ji bojim po jednom neuspesnym pokusu kdysi davno.. ikdyz pravda to bylo s krutou :-)) Nemate po ruce jiny zaruceny zpusob jak kachnu na jisto pripravit,..? Predstavuju si ze s korenim by se to prilis prehanet nemuselo,.. ne?

esmeralda
4813 příspěvků 23.09.07 23:52
Má-li to mít nádech romantiky....

…tak nesmějí chybět ústřice.

happilybleeding
65 příspěvků 24.09.07 08:07
...

no,.. to by neslo,.. :-)) ja kdybych doma nastul podala ustrice,.. a vubec vsechno co je z vody, rybu, krevetu, chobotnicku,. tak si pritel bali kufry, to ti muzu garantovat!

Eja
3837 příspěvků 24.09.07 13:14
Neboj se kachny,

kup CHLAZENÁ ( ne mražená) prsíčka, kůži nařezej na čtverečky až k libovému masu, pomerančovou šťávu smíchej nejlépe s hrubě mletým pepřem ( směs barevných) a solí, důkladně to v tom popatlej, aby se marináda dostala do těch zářezů, pokud máš čerstvý tymián, na dobu marinování ho k tomu při¨dej, klidně 2 snítky. Pánev nejlepší litinová, zprudka na straně kůže, až bude křupavá, pak otočit a dodělat, dle velikosti celková doba něco kolem 16 minut - já po 15 minutách ostrým nožíkem do porce píchnu, pokud už neteče krvavá šťáva, tak nechám mimo pánev už jen tak 3-4 minutky „dojít“, pokud ještě teče, přidám ještě dvě minuty a znovu píchnu. Pomerančové šťávy se neboj, jen chuť masa zjemní, cítit to skoro není.

happilybleeding
65 příspěvků 26.09.07 23:02
zrada

tak uz jsem se na ne pomalu zacinala testi, a mela je skoro kosiku a pak me pritel prekazil plany,.. kdybyste videli jak se na avizo kachna tvaril:-)) tak prej budou lazane,…:-(((((

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz