vase nazory na Kucharka nasi vesnice

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
trikolka
383 příspěvků 31.07.05 10:07
vase nazory na Kucharka nasi vesnice

Dostala jsem tuto kucharku v novem havu od maminky, ale zda se mi jaksi zastarala v mnoha svych castech. Jako by jen forma se narozdil od obsahu dockala revize. Varila jsem podle ni zatim bramboracku, ktera byla bajecna. Jiste pri vareni zcela tradicnich jidel je to pokladnice receptu a rad, ale nejak z ni nemam spravny (cti nadseny) pocit. Co rikate vy?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Jenofefa
1315 příspěvků 31.07.05 14:35
Můj názor...

Tahle kuchařka když kdysi vyšla (mám pocit, že mám první vydání), byla na našem trhu úzkoprofilovou záležitostí. Kuchařky byly tehdy silně podpultové zboží vůbec. Pro českou klasiku a tradiční postupy je podle mého pořád základem, ale já se za těch x let změnila, mé poznání i jídelníček také a dnes, kdy dávám přednost lehčí stravě, středozemní kuchyni a rychlému a racionálnímu postupu, v ní hledám jen když si chci ujasnit právě nějakou klasiku. Jestli se nepletu, tak do mého receptáře z ní přešel recept na Černého kubu (dělám jednou do roka na Štědrý den). Naposledy jsem v ní hledala do diskuse na Labužníkovi, a to jaký je rozdíl mezi sulcem, huspeninou a rosolem. Takže shrnuto: dobrý základ, žádné nadšení.

 
petromil
90 příspěvků 01.08.05 01:09
...

byla to moje první kuchařka,dnes už se do ní moc nedívám,ale má jednu velikou přednost,jsou tam recepty podle kterých se dá uvařit výborné jídlo,což se o některých nově vydaných kuchařkách říct nedá,vyjde třeba kniha od vyhlášeného odborníká,ale překlad dělá někdo kdo o vaření nic neví a podle toho to vypadá

 
buturenka
311 příspěvků 01.08.05 07:25
to petromil

musím s tebou souhlasit, proto si zahraniční kuchařky objednávám a kupuji raději v originále, ty překlady jsou někdy zoufalé

 
Labužník paraplicko03
359 příspěvků 01.08.05 13:49
První vydání bylo lepší ...

má ho můj tchán a s touto nově vydanou se moc měřit nedá, byla jsem z ní zklamaná. Já když chci vařit klasiku nebo péct něco tradičního a ještě se u toho trochu vzdělat, používám knihu Vaříme chutně, zdravě a hospodárně z roku 1961. Dostala jsem ji od mámy a ta zase od své mámy … no nedám na ni dopustit

 
iva  01.08.05 19:27
...

mám 11.vydání z roku 1988. Je na ní vidět, že je to důležitý pomocník v mojí kuchyni. Starou dobrou českou kuchyni si bez ní nedovedu představit. Třeba vánočku a jiné kynuté dělám jen podle ní. A příklady jídelníčků a rady co k jídlu pro zemědělce beru jako historický doplněk a jako ilustraci doby jejího vzniku.

 
Julina
30 příspěvků 01.08.05 21:00
mám ji také z r.1988

Vypadá už příšerně-rozpadá se a je dost popsaná (ano, jsem barbar, píšu si poznámky do kuchařek). Souhlasím s ivou - kynuté těsto jsem se naučila z této kuchařky. Kynuté knedlíky mám pěkně „nabucané“, vánočky super. Na tehdejší dobu to byla dost dobrá kuchařka a myslím, že pro začínající kuchařinku je dobrá už jenom pro pochopení základů i dnes. I když dnes je náš jídelníček dost odlišný než byl za bolševika. Všichni si jistě pamatujeme jak vypadala zelenina v zimě, v masnách 15-ti centimetrový bůček.....

 
Jaara
25 příspěvků 19.08.05 12:40
Dobrá kuchařka

Opravdu výborná pro začátečníky. Naučí se zde perfektním základům. Její záběr je značně veliký a hlavně - recepty jsou přesné, nesplete se. Já podle ní dělám dodnes zázvorky (strana 510 v mém vydání). Vyučil jsem se sice na klasické Sandtnerce, která je esencí pravé české kuchyně, ale i tato kniha je dost dobrá.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz