Varime v USA

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Ivinka
4 příspěvky 01.11.05 17:39
Varime v USA

Vedeli by ste mi poradit, ktori ste v USA, aku muku (ktoru znacku) je najlepsie pouzit na rozne zakusky, na kysnute cesto, na cukrovi a na knedle? A ktore maslo (margarin) je najlepsie na cukrovi? A co tak salko, ktore sa vari uzavrete vo vode? Da sa tu take kupit? Viaceri mi povedali, ze to skusali, ale zo salka sa im neuvaril krem na hustotu, aka bola pozadovana.
Na co sa pouziva Crisco, na co slane maslo (margarin) a na co neslane maslo okrem plniek?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
sim
293 příspěvků 02.11.05 11:59
...

Ahoj
ja som sice v USA nic nevaril, ale nieco viem z americkych receptov, ktore bezne pouzivam.
Muku mas - cake flour - hladka, all-purpose flour - polohruba a bread flour - hruba. nazov zaroven napoveda, na co ktoru normalne pouzit… Navyse moze byt muka self-raising - cize samozdvihacia - obsahuje jedlu sodu (alebo skor kypriaci prasok?) alebo bez neho - plain.
Ci dokazes s americkou mukou spravit presne rovnake jedla ako doma, to neviem. Urcite sa niekto stade ozve… A su tu aj ludia od klokanov, ti tiez musia mat podobne problemy…
Maslo - pozor na slane maslo. Mozes pouzit, ak je v slovenskom recepte maslo a sol… Crisco je umelohmotne maslo, casto pouzivane rovnocenne s maslom. Chut je asi troska menej maslova, ale zasa sa topi az pri vyssich teplotach. Neslane maslo mozes este pouzit napr. na chleba :-)))
Salko neviem.
Drozdie - kvasnice su yeast. V Amerike su bud susene alebo normalne. Konverziu a pouzitie suseneho drozdia urcite lahko vygooglis.

 
sim
293 příspěvků 02.11.05 18:53
este jeden link

este som narazil na nieco, co by Ti malo odpovedat na vsetky otazky - forum slovakov zijucich v USA o vareni z americkych surovin:

http://www.slovakiaclub.com/viewforum.php?f=16

 
Ivinka
4 příspěvky 03.11.05 01:45
...

Ahoj Sim.
Velka vdaka za vsetky rady aj za webstranku. Akurat som si ju zacala prezerat a vyzera velmi zaujimavo. Verim, ze tam najdem odpovede na vsetky otazky a urcite aj nieco navyse, co urcite vyuzijem.

 
Labužník marus02
58 příspěvků 12.01.06 15:58
...

Ivinko, v usa jsem nějaký čas žila. All purpose mouka je téměr na všechno - snad vyjma kynutých knedlíků - ty fakt ne, ale stejně se po nich tloustne. Ale palačinky, koláče s práškem do pečiva, štrůdl, tvarohové a bramborové knedlíky… všechno v pohodě. Nemáš v okolí obchůdek řetězce Trader Joe? - super obchod s mezinárodním sortimentem, nízké ceny a kvalita (hodně produktů „organic“). Mívali tam i italskou hrubou mouku, ale nezkoušela jsem (je myslím moc hrubá).

 
offroad
5 příspěvků 30.03.06 07:39
Drobek poradí

O mouce se zmiňuje Michal Málek na svých stránkách a jestli to nenajdete,tak mu napište a on poradí.
 www.grilovani.org


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz