Vařený sníh

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
MilenaD
126 příspěvků 13.04.06 11:52
Vařený sníh

Ne, že bych přímo hledala recept, těch mám neúrekom, ale potřebuji poradit. Vaječné bílky se šlehají nad párou (nebo ve vodní lázni) do zhoustnutí, pak se sundají a šlehají se do vychladnutí. Nebo - vaječné bílky se s cukrem ušlehají do tuha a pak se šlehají nad párou, až je sníh lesklý a neteče. Nebo, vaječné bílky se ušlehají nad párou a pak se nechají vychladnout, jen tak. Co z toho? Letos vyrobím beránka svého dětství, zdobeného vařeným sněhem, ale jestli o něco nestojím, pak o to, aby mi ten sníh zřídl a já musela na berana patlat dodatečně čokoládovou polevu (když jsem ho po předchozích dvou mokrých pokusech půl hodiny vysoušela všemožnými způsoby - byl dotiž plněný čokoládovým krémem . . . Ach jo.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Marjanka2
214 příspěvků 13.04.06 12:02
Vařený sníh

Dělám ho do kremrolek. Nejdříve ušlehám bílky s moučkovým cukrem, pak vložím nádobu se sněhem do vroucí vody a pokračuji ve šlehání až se sníh náležitě prohřeje, tzn. zkusím prstem a když je sníh teplejší než prst vyndám z horké lázně. nechám malinko prochladnout a plním kremrolky. Snad se Ti bude má zkušenost hodit.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz