Ne, že bych přímo hledala recept, těch mám neúrekom, ale potřebuji poradit. Vaječné bílky se šlehají nad párou (nebo ve vodní lázni) do zhoustnutí, pak se sundají a šlehají se do vychladnutí. Nebo - vaječné bílky se s cukrem ušlehají do tuha a pak se šlehají nad párou, až je sníh lesklý a neteče. Nebo, vaječné bílky se ušlehají nad párou a pak se nechají vychladnout, jen tak. Co z toho? Letos vyrobím beránka svého dětství, zdobeného vařeným sněhem, ale jestli o něco nestojím, pak o to, aby mi ten sníh zřídl a já musela na berana patlat dodatečně čokoládovou polevu (když jsem ho po předchozích dvou mokrých pokusech půl hodiny vysoušela všemožnými způsoby - byl dotiž plněný čokoládovým krémem . . . Ach jo.
Vařený sníh
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Vařený sníh
Dělám ho do kremrolek. Nejdříve ušlehám bílky s moučkovým cukrem, pak vložím nádobu se sněhem do vroucí vody a pokračuji ve šlehání až se sníh náležitě prohřeje, tzn. zkusím prstem a když je sníh teplejší než prst vyndám z horké lázně. nechám malinko prochladnout a plním kremrolky. Snad se Ti bude má zkušenost hodit.
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie