potřebovala bych poradit co a jak vařit v takové troubě. Doposud jsem
měla jen starou plynovou, tak teď tápám.
Roky tady na Labužníkovi jsou znát, nic jsem zatím nepřipálila ani
nedopekla, jen některému pečivu trvá dýl než zhnědne apod.
Nemám čas pokaždé stát u trouby a kontrolovat, jestli je potřebný můj
zásah anebo nikoliv. Ráda bych od Vás získala konkrétní rady ke
konkrétním problémům. Tyto bych již vkládala přímo do diskuse.
Děkuji!
vaření v troubě gril-elektrika-horkovzduch
Chystám o víkendu „rybí sobotu“. Na mražáčku mám hoki filety,
filety z tresky, 3 kousky tuňáka po 100 g, půlku kapra a uvažuji, že
bych ráda zkusila ještě malé pražmy.
Jak nejlépe je v troubě připravit? Můžu vše naráz (pokud to tam nacpu,
že…)? Na kolik stupňů, jak dlouho, co stupeň zhnědnutí?
Prosím, nepotřebuju rady, že mám jet do Globusu a nakoupit čerstvé ryby,
chci připravit to, co mám.
Nebo třeba tuňáka raději v pánvi?
Eleeen, ja bych to videla radeji na ruzne upravy. File bych obalila v mouce s nakrajenou salveji a rychle osmahla na olivovem oleji a zakapla citronem. Hoki, pokud jsou s kuzi, bych zakapla olivovym olejem, citronem, posypala hrubym peprem a grilovala, tunaka bych grilovala, asi na prirodno a podavala se smesi listovych salatu s klasickou vinaigretkou, kaprika bych nakrajela, dala do pekacku a upekla s predem podusenymi lesnimi houbami a slaninou, na zaver zasypat hladkolistou petrzelkou, prazmy muzes bud usmazit na panvi nebo tez grilovat, na zaver je pokapes treba smesi olivoveho oleje, citronove stavy a bazalky nebo petrzelky. Tolik moje rybi predstavy .
Eleeen,
zapla bych rychlovzduch, ryby na ruzne upravy dala klidne na 3 ruzne plechy a
pekla dohromady. Obcas v rychlovzduchu pecu soucasne i sladke a slane
mně se jeví taky jako nejvhodnější dát to na gril. U horkého vzduchu to můžeš dělat současně i v jiné úpravě. Já tedy v poslední době preferuji ryby grilované, je tedy fakt, že nejčastěji teď používáme líny, pstruhy a kapříky - máme nedaleko rybárnu … a nejčastěji potom zapínám troubu na kombinaci gril-horký vzduch a nakonec případně dogriluji pouze grilem. Maso, pečené brambory nebo zeleninu pak dávám na kombinaci elektrika-horký vzduch. Buchty a pečivo však peču klasicky elektrikou. I vánoční cukroví. Taková bábovka většinou vyžaduje pozvolné a neunáhlené pečení a někdy to horkým vzduchem nemusí vyjít. Taková šlehačková bábovka od mé pratety nebo horský dort mé babičky jsou pěkně vybíravé bábovky a jak se něco nedodrží při pečení, srazí se Ale je na tobě, co budeš využívat … jen se většinou teplota horkého vzduchu nastavuje o cca 20°C nižší než při pečení elektrikou.
jsem pekla na 180°na horkovzduch, stupeň zhnědnutí 2. Dělala jsem
s potírkou z medu, citronu, bylinek, soli a oleje. Dlooouho se nic jakoby
nedělo a potom náhle zhnědlo. Vypadá božsky, jíst ho budeme až dnes.
Na jakou teplotu mám ty rybky dělat? A nemusí to být moc dlouho, že?
bych soupla na předehřátý horkovzduch tak na 10-15 minut, prostřední
mřížka, teplota 160 - 180 stupnu
mnam, sbihaji se mi sliny
Děkuji, asi to tak vyzkouším. Kuře bylo včera boží. Pokud můžu (a můžu) srovnat plyn a horkovzduch na kuřata, tak se plynová trouba může jít zahrabat…
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
