V tomto hrnci vařím dušená masa, svíčkovou i vepřovou pečeni a
uzené maso. V naší rodině se kůrčička na mase nevyžaduje, ba naopak je
nežádoucí. Pokud ji máte rádi, můžete uvařené maso opéci pod
grilem.
Vepřovou pečeni připravím jako obvykle (sůl, kmín) a bez opečení ji
s krájenou cibulí vložím do hrnce a na nízký stupeň vařím podle
velikosti až 6 hodin. Maso (používám krkovici) si pustí hodně šťávy,
kterou pak buď zahustím odpařením na pánvičce nebo zbylou použiju místo
vývaru.
Svíčkovou rovněž bez opečení v hrnci zasypu zeleninou a kořením a
nechám vařit ve vlastní šťávě. Množství a hustotu omáčky upravuji až
po rozmixování zeleniny ponorným mixérem rovnou v hrnci.
Uzené maso, které kupuji, není příliš slané, proto vyhovuje jeho
příprava v hrnci. Krkovice si pustí šťávy a tuku dost, plec méně a
proto přiliji trochu vody (max. 3 PL). Délka vaření na nízký stupeň
opět záleží na velikosti kusu. 2 kg stačí 5 hodin.
Kuřecí a kachní čtvrtky také „peču“ v tomhle hrnéčku, kůži lehce
stáhnu a snadno vykostím. Nikdo u nás nechce kosti obírat a křupavou
kůži také nikdo nejí.
I ražniči lze v pomalém hrnci připravit. Nenapichuji suroviny na špejle,
ale volně je pokládám do hrnce ve vrstvách. O něco hůř se to servíruje,
ale zas nehrozí, že při stahování ze špejle část obsahu skončí na
stole nebo pod ním.
Vaření v pomalém hrnci
První příspěvek v tématu
Váš příspěvek
Vaření v pomalém hrnci
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!
Další podobná témata podle názvu
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
