Vaření v pomalém hrnci

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.12.09 13:15
Vaření v pomalém hrnci

V tomto hrnci vařím dušená masa, svíčkovou i vepřovou pečeni a uzené maso. V naší rodině se kůrčička na mase nevyžaduje, ba naopak je nežádoucí. Pokud ji máte rádi, můžete uvařené maso opéci pod grilem.
Vepřovou pečeni připravím jako obvykle (sůl, kmín) a bez opečení ji s krájenou cibulí vložím do hrnce a na nízký stupeň vařím podle velikosti až 6 hodin. Maso (používám krkovici) si pustí hodně šťávy, kterou pak buď zahustím odpařením na pánvičce nebo zbylou použiju místo vývaru.
Svíčkovou rovněž bez opečení v hrnci zasypu zeleninou a kořením a nechám vařit ve vlastní šťávě. Množství a hustotu omáčky upravuji až po rozmixování zeleniny ponorným mixérem rovnou v hrnci.
Uzené maso, které kupuji, není příliš slané, proto vyhovuje jeho příprava v hrnci. Krkovice si pustí šťávy a tuku dost, plec méně a proto přiliji trochu vody (max. 3 PL). Délka vaření na nízký stupeň opět záleží na velikosti kusu. 2 kg stačí 5 hodin.
Kuřecí a kachní čtvrtky také „peču“ v tomhle hrnéčku, kůži lehce stáhnu a snadno vykostím. Nikdo u nás nechce kosti obírat a křupavou kůži také nikdo nejí.
I ražniči lze v pomalém hrnci připravit. Nenapichuji suroviny na špejle, ale volně je pokládám do hrnce ve vrstvách. O něco hůř se to servíruje, ale zas nehrozí, že při stahování ze špejle část obsahu skončí na stole nebo pod ním.





Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!



 Váš příspěvek


 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru


Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz