Vaření, šlehání ve vodní lázni

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Sylvie
2302 příspěvků 12.07.08 04:27
Vaření, šlehání ve vodní lázni

Prosím milí Labužníci, jak vaříte ve vodní lázni? Včera jsem vařila žloutkový krém tímto způsobem, ruce skoro opařené, tak jak vždycky. Jaké používáte nádobí, já neumím najít ten správný způsob, abych u toho pokaždé netrpěla.
Děkuji Vám za pomoc.
 Sylvie


Reklama


Reklama

Reakce:
 
HelcaK
960 příspěvků 12.07.08 05:02
Sylvi,

ne že bych to používala často, ale když už (zpravidla bílky) něco šlehám ve vodní lázni, tak mám ten spodní kastrůlek malý a na něm vééélikou mísu, takže ve vodě či dokonce jen páře je jen spodní část horní nádoby. Jestli to děláš opačně, dáváš do velkého hrnce s vodou něco menšího, tak to asi fakt bude o zdraví. Ale nevím, jestli je ten můj způsob dostatečně efektivní, jako jestli se ta hmota patřičně prohřeje. Bílky mi pak drží, ale možná by to na na všechy druhy potravin nefungovalo, nevim, možná zkušenější poradí líp…

 
HelcaK
960 příspěvků 12.07.08 05:06
a co

takový ten dvojitý hrnec na svařování mléka? Nepomohl by?

 
noskovice
1323 příspěvků 12.07.08 05:09
Sylvie

ja jsem to taky zblbla a odpovedela jsem Ti do rubriky Hledam recept. Mrkni se tam a promin, Sona

 
bedla  12.07.08 06:27
Vaření ... šlehání ve vodní lázni ..

Soňo, moje maminka již v padesátých létech měla krásný kuchyňský robot, který má ve své sbírce i Vali. Když jsme šlehali sníh do kremrolí pod mísu se dával menší kastrůlek s horkou vodou … vyměňovali se kastrůlky dva … to když voda neměla tu správnou teplotu.
Protože tento robot odešel, aaale ne sám … ale léty opotřebovaný dělám šlehaný sníh či provařený žloutkový krém v kotlíku, který dávám do nádoby s vroucí vodou … ten kastrůlek je o něco menší ani ne do poloviny naplněný vroucí vodou, takže vlastní kotlík ve vodě neplave … snad jsem to dobře popsala. Tak ať se podaří.

 
bedla  12.07.08 06:43
Vaření, šlehání ve vodní páře ..

také jsem pořádně nekoukla a odkaz jsem směrovala na Soňu … omlouvám se .. patří to Sylvii

 
myska2
144 příspěvků 12.07.08 08:53
Sylvi,

asi to delam podobne jako bedla, az na to, ze mam nerezovou misku, ktera presne pasuje do vyssiho hrnce. Vody davam malo, aby se misy nedotykala a ohen stazeny tak, aby se voda skoro varila, ale ne uplne, pak nejde para na ruce. Taky je dobre slehat elektrickym, rucnim slehacem, cely proces se tim urychli.

 
bedla  12.07.08 09:12
vaření, šlehání v páře ...

opomenula jsem podotknout, že ta nerezová mísa je ve spodní části půlkulatá takže pěkně na dalším hrnci sedí, neplave ve vodě … je to něco jako kotlík ve kterém se vaří v přírodě na ohníčku.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 12.07.08 11:49
jak píše HelčaK...

… i já používám na šlehání zejména bílků ve vodní lázni starý dobrý hrnec na svařování mléka… má dvojitý obal do kterého se nalije voda a když začne vřít tak ztlumím plamen a pak už jen šlehám dle libosti…

 
Sylvie
2302 příspěvků 13.07.08 00:59
Co mi jetě napsaly noskovice a ildig

Noskovice
Sylvie..
ja pouzivam 1 starou panvicku s vodou a do ni dam nerez hrnek s dlouhym drzadlem (jako maji panvicky) a tim padem se neoparim. Ta voda nesmi prilis bublat, aby Te nepoprskala. Velikost hrnku urcim podle toho co delam, ale prumer musi byt mensi, nez panvicka. Uvidime, jak to delaji ostatni labuznice. Moc Te zdravim, Sona

Od Ildig /> Vaření, šlehání ve vodní lázni
Vodu naleju do většího kastrolu, na to dám ještě větší mísu, ve které šlehám. Pokud to dobře těsní, tak uniká minimum páry a ohřívá se větší objem.

 
Sylvie
2302 příspěvků 13.07.08 01:11
Jsem Vám velmi vděčná

Holky, já teď nevím, které dřív poděkovat.
Helčo, ten opačný způsob (větší hrnec na manší mě rozesmál), je to geniální nápad. Ten hrnec na mléko mě taky nenapadl. Jsem ťululum :-(
Děkuju
Bedlo, myško2, musím sehnat ty správné hrnce, jen jsme chtěla vědět jaké, šlehač mám, ale jsem ho na to ještě nepoužila.
Soňo, děkuji za nápad. Tá pánev je taky moc fajn.
Housenko, asi zajdu na půdu pro ten hrnec na mléko, já ho s opovržením zavrhla tam. :)
Ildig, také děkuju, tenhle způsob se mi zdá velmi vtipný. :-))

 
anickav
2904 příspěvků 13.07.08 05:43
Sylvi,

hrniec na mlieko je poklad - krupičná kaša, ryžová kaša, pudingy, polevy, bielky, atď…

 
Labužník lochneska02
102 příspěvků 21.07.08 12:27
Vodní lázeň

Holky, jak to teď čtu, tak jsem z toho celá vedle: já jsem vždycky dbala na to, aby nádoba v které šlehám, byla aspoň zčásti ponořená do té horké vody, samozřejmě jsem vždycky byla opařená na několika místech…a vono to není potřeba? Fakticky stačí, když je to jakoby nad tou horkou vodou??? Vážně to tak funguje???? To by bylo výrazně ulehčený, juchůůůů

 
Sylvie
2302 příspěvků 26.07.08 10:50
Ness
:-)))))))))))))

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz