Poraďte, prosím, jak správně vařit fazole/suché plody/. Fazole namáčím přes noc obvykle pak vařím v tlakovém hrnci/což je asi ta chyba/ a mám je každou jinak uvařenou/některé se rozpadají, jiné jsou tvrdé. Jsou vždy ze stejného balení, takže bz měly být stejné kvality. Děkuji
Vaření fazolí
přemýšlela jsem, čím to může být, protože fazole v tlakáči jsem
vždycky všechny spíše rozvařila. Pak jsem je vařila jen 15 minut,
tlakáč nechala vychladnout a podle potřeby pak fazole dovařila. Jediné co
mne napadá - nesolíš je před vařením? Luštěniny se solí až změknou,
ale to určitě víš, to jen tak přemýšlím, co poradit. Dívala jsem se
i do několika kuchařek, některé mám takové ty, pro úplné
začátečníky a nic jsem nenašla.
Zkus je prostě jednou uvařit v normálním hrnci a uvidíš.
Jinak, nebydlíš náhodou v Michli? Mám tam dvě příbuzné Irenky
(švagrová a neteř) tak jen, jestli si nepovídám s nimi.
Bydlím na Letné, ale fakt je, že jsem to „konzultovala“ ve Stromovcea
asi to je tim papiňákem. Jedna známá mi řekla, že prý se musejí vaři
pomalu v normálním hrnci, anebo spíš to budou nějaké namíchané fazole.
Nejlepší jsou červené z konzervy, měkoučké, ale konzervy se zas
nemajíčasto jíst.
Jinak dík. Psala jsem Pepíčkovi, že by neškodil „živý chat“.
teď jsem si uvědomila, že fazole v papiňáku se musí nejdříve
přivést k varu odkryté a teprve pak zavřít. Protože mi starý maďarský
papiňák už dosloužil, tak jsem je takhle dlouho nevařila a vzpomněla jsem
si až teď, že to tak bylo napsáno v návodu a fazole vždycky změkly (až
moc).
Co se týče toho chatu, navrhovala jsem to Pepíčkovi už asi před
2 měsíci, najdeš to v připomínkách tvůrcům serveru, a odpovídal, že
se pokusí, ale že už to tu bylo a moc to nefungovalo. Ale třeba neměl
tenkrát Labužník tolik příznivců.
Tak ahoj, fazolím zdar a Labužníkům zvláště.