Vaření fazolí

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
1irena
591 příspěvků 17.07.02 05:26
Vaření fazolí

Poraďte, prosím, jak správně vařit fazole/suché plody/. Fazole namáčím přes noc obvykle pak vařím v tlakovém hrnci/což je asi ta chyba/ a mám je každou jinak uvařenou/některé se rozpadají, jiné jsou tvrdé. Jsou vždy ze stejného balení, takže bz měly být stejné kvality. Děkuji


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 06.08.02 03:41
ahoj,

přemýšlela jsem, čím to může být, protože fazole v tlakáči jsem vždycky všechny spíše rozvařila. Pak jsem je vařila jen 15 minut, tlakáč nechala vychladnout a podle potřeby pak fazole dovařila. Jediné co mne napadá - nesolíš je před vařením? Luštěniny se solí až změknou, ale to určitě víš, to jen tak přemýšlím, co poradit. Dívala jsem se i do několika kuchařek, některé mám takové ty, pro úplné začátečníky a nic jsem nenašla.
Zkus je prostě jednou uvařit v normálním hrnci a uvidíš.
Jinak, nebydlíš náhodou v Michli? Mám tam dvě příbuzné Irenky (švagrová a neteř) tak jen, jestli si nepovídám s nimi.

 
1irena
591 příspěvků 06.08.02 05:10
ahoj

Bydlím na Letné, ale fakt je, že jsem to „konzultovala“ ve Stromovcea asi to je tim papiňákem. Jedna známá mi řekla, že prý se musejí vaři pomalu v normálním hrnci, anebo spíš to budou nějaké namíchané fazole. Nejlepší jsou červené z konzervy, měkoučké, ale konzervy se zas nemajíčasto jíst.
Jinak dík. Psala jsem Pepíčkovi, že by neškodil „živý chat“.

 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 06.08.02 05:27
papiňák

teď jsem si uvědomila, že fazole v papiňáku se musí nejdříve přivést k varu odkryté a teprve pak zavřít. Protože mi starý maďarský papiňák už dosloužil, tak jsem je takhle dlouho nevařila a vzpomněla jsem si až teď, že to tak bylo napsáno v návodu a fazole vždycky změkly (až moc).
Co se týče toho chatu, navrhovala jsem to Pepíčkovi už asi před 2 měsíci, najdeš to v připomínkách tvůrcům serveru, a odpovídal, že se pokusí, ale že už to tu bylo a moc to nefungovalo. Ale třeba neměl tenkrát Labužník tolik příznivců.
Tak ahoj, fazolím zdar a Labužníkům zvláště.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz