Tento vikend pecu vanocni cukrovi a chci zkusit take recepty z bilku. Neni to moc brzo? A jak je nejlepsi je uskladnit? Nemam s pecivem z bilku velke zkusenosti. Diky za radu.
Vanocni pecivo z bilku
pěnové cukroví z bílku se sice děká až tak 1- 2 týdny před Vánocemi, ale já jsem dělala v pátek (30.11.), protože mi zbyly dva bílky po zdobení perníčků na stromeček. Z bílku jsem udělala sněhové pusinky a taky budou viset na stromečku. Pusinky jsem dala do krabice a nechám je pěkně doma, nemají rády vlhko, proto se nedávají ven jako jiné cukroví. Ale cukroví z bílků je víc, nejen pusinky (i když těch se dá dělat mnoho druhů) … moje babička například dělala Štěpánky (šlehané bílky s datlemi a piškotovými drobečky, sušené v troubě na oplatce)
Dekuji moc za radu. Dnes jsem upekla snehove pusinky. Jeste sedi v kuchyni na stole, tak zitra je soupnu do krabicky. Hezke Vanoce a jeste jednou dik.
Ja odporucam bielkove suchare s orechami. Upecie sa taka buchta, ktora sa
nakraja na uplne tenke platky a tie sa susia pri nizkej teplote v rure. Potom
sa daju do vyduchotesnej nadoby, aby nenavlhi a urcite vydrzia do Vianoc . Na labuznikovi musi byt receptov na suchar
vela, takze nebudem pridavat dalsi, ale urcite ich tu najdes