Vánoční pečivo - kdy začít

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
vladkka
12 příspěvků 01.11.08 22:51
Vánoční pečivo - kdy začít

Kuchařinky, labužnice, prosím poraďte mi, nevím kdy začít s pečením tak, aby bylo pečivo na štědrovečerní tabuli již rozleželé… Kdy začít s lineckým, plněnými ořechy a dalším… Děkuji za rady.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 01.11.08 23:17
Vánoční pečivo - kdy začít

Labužníci jistě přijdou s přesným chronologickým seznamem.

Jelikož žiji v subtropech vánočnímu pečení moc nedám. V tom horku o to nikdo moc nestojí. Přesto pár věcí kvůli vánoční atmosféře vyrobím.

Tyto nepečené kuličky se dají připravit měsíce dopředu. Skladuji je v mrazáku ze kterého se dají přímo servírovat. Obsah alkoholu totiž zabrání aby zmzly „na kost“.

 
zlata
1200 příspěvků 01.11.08 23:32
No....

jsou tu šikovné a čilé kuchařinky, ale já začínám na Mikuláše, bydlíme v paneláku, vlastníme malý balkón (tam pak uschovám)
a tak se to vždycky dobře rozleží. No a pak to jíme… pardón, tedy můj chlap ještě na konci února a nemůže to pak ani vidět. Já hned druhý den po Štědrém večeru. Jenomže nejlepší je to rovnou z plechu, to mu zase nechci dovolit, protože mám strach, že bude málo a náhodou nebudu moc všechny podělit…no co dál povídat, je to každoroční rituál, který těší coby hra nás oba. Krásné a dobré cukroví přeje Z.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.11.08 08:31
cukroví

začínám v druhém prosincovém týdnu, promazávám a plním nejpozději týden před Štědrým dnem.
S plněním máslovým krémem neporadím, u nás se tyto druhy nejí.
Případné přebytky se dají uschovat v mrazáku, např. na velikonoce je to vítané zpestření.
Zlati, když má Hafča chuť, neodpírej mu to potěšení. Vždyť kolik té radosti na světě jinak je. Když ještě tchán cukroví směl, pekly jsme strojkové žloutkové tyčinky jako první a jako poslední. On nám je totiž vždycky stačil sníst. Vlastně to byla také taková hra.

 
Eja
3825 příspěvků 11.11.08 23:30
Tak já letos začnu hodně brzy,

tento víkend pracny, v týdnu linecké, pak vanilkové rohlíčky, išlské dortíčky, plněné ořechy, ořechové dortíčky od Sněhurky. Část poslepuji hned začátkem prosince a část tak kolem 15., plněné minilaskonky a kokosky budu dělat nadvakrát, jednou začátkem prosince a jednou v polovině.
Obvyklé kolemvánoční posezení s přáteli bude letos už 13.12. ( musíme se vejít do cyklů chemoterapie jednoho z nich), takže cukroví už musí být rozleželé.

 
Sylvie
2302 příspěvků 12.11.08 19:01
Tohle ani nečtěte!

Teda já mám zatím anýzové placičky a nějaké perníčky. Placičky jsou schované (moment, jestli za mnou nikdo nestojí) na půdě a perníčky se zobou průběžně.
Teda nic moc, já vím :-)

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 12.11.08 21:22
Sylvie,

jéééé, Ty toho už máš! Já jsem na nule. Začínám v prvém prosincovém týdnu a to rohlíčkama, které ještě pak dělám jednou, vždy z dvojité dávky- jdou u nás nejvíc. Pak linecké, které plním týden před štědrým dnem a s tím zdobením si vyloženě hraju. Jinak mezi tím pracny, marokánky(ty miluju já), plněné ořechy, vosí hnízda hnědé a kokosové bílé (to miluju já) atd. co si ještě vymyslím a něco mám uloženo z Labu. Když mám odpad-drobečky, tak si je schovám a pak je dávám do štrůdlu místo strouhanky- moc dobrá a chutná věc, tak někdy drobkuju schválně hi,hi. T.
Tak děvčata pečení zdar!!!

 
KuchtickaZelvicka
59 příspěvků 16.12.09 18:23
Tvrdé cukroví

Prosím poraďte mi co dělám špatně. Kromě vanilkových rohlíčků mám všechno cukroví jak kámen - pracny, už slepené linecké, perníčky. Skladuju na balkoně něco v plastu něco v papírových krabicích, protože plastových tolik nemám. Díky za rady.

 
blamamka
292 příspěvků 16.12.09 19:06
Tvrdé cukroví

Zkus dát do krabice rozpůlené jablíčko. Za pár dnů změkne. Aspoň já to mám osvědčené. V papírovýc h krabicích je to lepší než v plastových.

 
KuchtickaZelvicka
59 příspěvků 16.12.09 19:48
jablka

U něčeho mám půl jabka u něčeho plátek chleba a nic:( Zatím to vypadá, že si na vánoce tak akorát vylámeme zuby:(

 
jolana
5065 příspěvků 16.12.09 21:47
KuchtickoZelvicko,

na dozu s pecivom napnes navlhcenu plachietku(kus tenkej latky ) zatvoris vieckom normalne ako sa zatvara (tu latku navlhcenu nechas) … pri izbovej teplote od vecera do rana by mali byt, ked nie znova navlhci a zas uzatvor. To by malo fungovat…

 
marmelada
1643 příspěvků 17.12.09 07:59
Tuk

Pochopila jsem, že opravdu záleží na tom, jaký tuk použiju na pečení. Od té doby, co jsem vyloučila Heru a podobné další margaríny a peču pouze z másla, mám cukroví měkké a křehké. Já vím, máslo je drahé, ale stojí to za to, i kdybych měla péct o něco menší množství.

 
HelcaK
960 příspěvků 17.12.09 09:50
Zkus mrazák,

šoupni na zkoušku pár kamenných kousků v igeliťáku nebo plastové krabičce na den,dva do mrazáku a pak rozmraz - třeba to pomůže…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz