Jde udělat vůbec tohle?
vánočka v domácí pekárně .
Já vim že to bude spíš kostka ale jen tak mi to napadlo.
Zkoušel to někdo?
Jde udělat vůbec tohle?
vánočka v domácí pekárně .
Já vim že to bude spíš kostka ale jen tak mi to napadlo.
Zkoušel to někdo?
Recept je připraven pro pekárnu o velikosti 1 - 1,3 kg.
0,25 l mléka, 0,5 kg mouky polohrubé,
11 dkg Hery,
7,5 dkg cukru,
1 vanilkový cukr,
citr. kůra nastrouhaná,
muškátový oříšek nastrouhaný,
1 žloutek, 0,5 ČL soli,
1,5 ČL sušeného droždí (modrý pták),
hrozinky předem namočené a proprané v horké vodě.
Těsto musí být tužší, proto přidávám při hnětení mouku, dokud není těsto koule.
Program pečení je třeba nastavit vlastní, jelikož je těsto poměrně tukové, je třeba nastavit dlouhé kynutí. Mám ověřeno pro pekárnu UNOLD 8650 čas 20 min. hnětení, 2 h kynutí, 45 min pečení. Kůrka tmavá (při střední kůrce se vrch vánočky nemusí propéct). Vánočka má poměrně tmavou, ale ne spálenou kůrku. Je možné je při posledním kynutí potřet rozšlehaným vejcem. Je moc dobrá, byť to není klasický pletenec.
http://www.mybox.cz/…y_sladke.pdf (první recept sice do pekárny nepatří, ale všechny ostatní ano, pokud jsem teda dobře koukal)
tak ja delam testo uplne normalni na vanocku, zadne tuzsi nebo neco. Dam to
na program testo a kynout jenom. Kdyz je to hotove na peceni, tak to pipne, ja
to vytahnu a upletu vanocku, kterou pecu v troube.
Ale jelikoz i mistr tesar se utne, poprve jsem ji zapomela dat na kynuti jenom,
a ona se mi upekla. Byla sice tvar ‚cihla‘, ale vyborna.
Vánočkové a mazancové těsto se sobě podobá a já pekl v domácí pekárně letos před Velikonocemi mazanec. Rozinky, hodně másla a povedlo se to náramně. Akorát že ten tvar tomu neodpovídá. Takže vánočková buchta tam jde v pohodě péct.