Vánoce a moje, jen moje dárky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Sylvie
2302 příspěvků 17.11.09 06:56
Vánoce a moje, jen moje dárky

Lidičky, prý co si přeju pod stromeček. No, já hlavně kuchařky. Jenže jaké? Nejsem v poslední době v obraze. Mám v plánu jen jednu a nevím, jestli je to správný název- Můž, který jedl vše. Ale jak jsem se koukala do knihkupectví, budu si ji muset objednat sama přes net.

To mi však nestačí - chci jich mít víc. Každou pěkně zabalenou…Prosím, poraďte, jaké mám na dopisní papír Ježíškovi ještě napsat?

Vaše zoufalá a pobrekávající Sylvinka


Reklama

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

Reakce:
 
kikimor
48 příspěvků 17.11.09 07:54
ze zkušenosti...

Sylvie, knihu Muž, který jedl vše, rozhodně ano. Vyzkoušejte aukro a antikvariáty. Zeptejte se prodávajícího, jestli nemá ve skladu ještě nějaké nevybalené nebo neutříděné knihy. Já jsem se takto dostal ke krásným kuchařkám(myslím knihy), protože spousta lidí odneslo „nepotřebné“ a antikvariáty nestíhají knihy utřídit a vystavit.

 
Sylvie
2302 příspěvků 18.11.09 02:03
Kikimor

Děkuji, jdu se ještě porozhlédnout. A toho Muže hned objednat. :-)

Pěkný den

Sylvie

 
anickav
2904 příspěvků 18.11.09 15:15
Sylvi,

ja by som tiež chcela takého muža…včera ODMIETOL granatír!

 
gmp
1603 příspěvků 19.11.09 00:06
Ančka

nehnevaj sa, ale ja by som s Jankom bol za. Neprosím si - ohoreté.
Moj otec pri takejto príležitosti zobral čapicu z kredenca a povedal: „Dyš sis to bábo uvařila tak si to taky sněz“ a nebolo ho, Miloš

 
teddybear
89 příspěvků 19.11.09 07:28
Lidi,

půjčte mi nějakou tu babu, co by mi navařila. Třeba i grenadýrmarš, když bude dobrý.

Jinak nepostradatelné kuchařky v každé knihovně jsou, myslím, od paní Sandtnerové a Kuchařka naší vesnice. Nevím, jestli se ještě dají koupit, mám je po mamince, ale určitě bych prolézal antikvariáty. Zrovna tak jako kvůli Veselému umění kuchařskému od pana Pomiana. I když tam spíš kvůli krásnému, laskavému a humornému textu než kvůli receptům.

 
Sylvie
2302 příspěvků 19.11.09 07:54
Granatír

Já tu místo práce hledám slovo granatír…:-) Myslela jsem si, že to bude Grenadýrmarš.

Tak ten jsem ještě nezkoušela, chodím kolem něho léta jako kolem horké kaše a nemám odvahu. Nějak mi ty ingredience dohromady nesednou.

Já už se tak těším na Vánoce. Děkuji Vám všem za podporu a posílám pusu.

 
anickav
2904 příspěvků 19.11.09 20:44
Teddy,

príď na najbližší labužnícky zraz a ja Ti navarím granatír (grenadýr, granatier, pochod granátnikov, granatírmarš, atď.) Je to báječné jedlo, hlavné suroviny sú cestoviny a zemiaky, poniektorí jedinci (ako napr. môj muž alebo aj Miloš) si vlastne také dobré jedlo ani nezaslúžia, nevedia čo je dobré!
A myslíš, že onen Pišta by ho jedol?
Pekný večer!

 
Florentyna
439 příspěvků 23.11.09 21:58
...

Krásný (a drahý) dárek je Velká domácí cukrářka, kterou napsala Pavlína Berzsiová. Jsou v ní vidět léta praxe, zkušenosti a taky láska k českým moučníkům a snad ke všem těstům.

Taky se mi tuhle na první pohled do obsahu zalíbila Kuchařska české šlechty, kterou napsala paní Sedláčková a která je o kuchyni Lobkowiczových.

Dost lidí opěvovalo Nigellu a její vůbec první český překlad Vaříme expres, ale po pravdě řečeno je zrovna tento překlad velmi nepovedený a texty postrádají její vášeň, což se promítne i do chuti podle kuchařky vařit.

Pokud by ti nevadila anglická literatura, pak Jamie vydal další knížku, jmenuje se Jamie´s America, mají ji v Luxoru na Václaváku za skoro tisícovku a nejsem si jistá, jak moc osloví náš trh, neboť je až moc americká („I wrote this book to get to the heart of great American food, to get past the junk and super-sized portions. From New York to New Orleans, the energy of Los Angeles to the big skies of Wyoming, I found what I was looking for: some of the most diverse and delicious recipes I've ever come across!“).

Ale hlavně a především se za velkého jásotu fanoušků objevila knížka Bravo, šéfe!, ve které je 30 receptů Zdeňka Pohlreicha plus jedno DVD (bohužel nenamluvené hlavním aterém, nýbrž kýmsi dabované). Případně, když už jsem se posunula do tohoto žánru, Pražský kulinární institut vydal :,-(u tří DVD nazvanouZapomenuté poklady české kuchyně, obsahující tradiční a původní recepty české kuchyně, údajně 6 hodin sledovacího času a 60 receptů.

Stačí, nebo potřebuje Ježíšek na svůj seznam ještě něco dalšího?

 
zberry
1 příspěvek 24.11.09 14:13
Anuše Kejřová

A co Zlatá úsporná kuchařka s rozpočty od Anuše Kejřové? Nepřekonatelná klasika.

 
di
2451 příspěvků 24.11.09 17:27
Milá Sylvie,

nevím, jestli jste tu knížku už měla možnost vidět nebo si ji prolistovat? Totiž, zrovna včera jsem si ji na základě řady nadšených doporučení půjčila v knihovně a po pravdě řečeno, já z ní zas tak moc nadšená nejsem.

 
Sylvie
2302 příspěvků 24.11.09 19:33
MOJI milí

stále sleduji tuto diskuzi a všem jsem VELICE vděčná za příspěvky.

Referuji po malých dávkách manželovi, co kteří labužníci…kýve hlavou, ale hlavně, aby kývnul Ježíšek, že…:-))

Vaše už mírně se usmívající Sylvinka

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.11.09 22:38
Sylvinko :-)

já osobně píšu o Korejskou kuchařku, nevím jak vypadá, co v ní je, kdyby náhodou Jéžíšek ji měl poruce …, ale chci ji, moc :-)

 
penda
4752 příspěvků 25.11.09 11:14
Bravo, šéfe!

Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni - recenzi dávala Flo na Bistro, tak použiji stejný odkaz:
http://www.stalosemi.cz/…-pohlreicha/
V Knižním klubu je za 199,– Kč.

 
gmp
1603 příspěvků 25.11.09 11:33
Mýšo - tajdel si můžeš stáhnout kuchty zadarmo a nikde nelítat

máš doma sedět a ne po antikvariátech.
http://rapidshare.com/…arka_new.pdf,
tajdle máš thajskou kuchtu. Miloš

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.11.09 16:41
...

Tak sedím na netu a objednávám. :-) Pak napíšu, co jsem napáchala.

Co říkáte tomuto titulu? - "http://www.nej­levnejsi-knihy.cz/3/Moje-francouzska-kuchyne-0075070/

 
buraci
1136 příspěvků 25.11.09 17:57
...

Sylvi, Moje francouzská kuchyně je postižena skutečně děsným překladem.

 
buraci
1136 příspěvků 25.11.09 18:02
... ale toto bude možná zajímavé...

http://www.nejlevnejsi-knihy.cz/…ch.-0099119/

Uvidíme, jak se překladatel pochlapil… Už se skoro bojím.

 
Bali
1254 příspěvků 25.11.09 18:35
...

Souhlasím s Buraci. Měla jsem v plánu si tuto knihu koupit, půjčila jsem si ji ale nejdřív od Dolcevity. Po přečtení jsem si nákup rozmyslela. Dát 900,– za blbiny se mi fakt nechtělo. Do francouzské kuchyně přece jen trochu vidím, tak jsem se nestačila divit. Ach ti překladatelé :-(
(Stejně tak s Poštulkovo Lexikonem. Tam ale kniha neutrpěla překladem.)

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.11.09 20:05
...

Buraci, ta Provance mě zaujala taky, uvidím, kolik ještě manžel snese…

K té Mojí francouzské kuchyni - díky za radu. Určitě tedy nebudu objednávat.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.11.09 20:07
...

To předchozí poděkování patřilo i Bali. A všem, kteří jsou níže. A všem, kteří ještě budete psát, ale ještě o tom nevíte a všem, kteří už o tom víte, ale nevíte, co napsat…

No co, blbnu…

 
di
2451 příspěvků 25.11.09 20:34
Sylvie,

abych se ještě vyjádřila k tomu Steingartenovi (Muž, který…), možná jste mě špatně pochopila. Hodně čtu (tak 3-5 knížek týdně), a protože bych se nedoplatila, chodím do „místní lidové“ - pokud mě nějaká kniha zajímá, nejdřív si ji pro jistotu půjčím, abych věděla, o co se jedná, než si ji koupím. Takže toto pondělí jsem měla obrovskou radost, když jsem tam tu knížku objevila a celá natěšená jsem si ji přinesla domů. Večer jsem si ji otevřela, pokoušela se začíst a zjistila, že to moc nejde. Zatím jsem na cca 130. stránce, takže asi nejsem moc objektivní, nečetla jsem to celé. Podle mého předběžného dojmu je to napsáno docela nezáživně a takovým tím americkým způsobem - vymyslím si problém (a zároveň i výsledek, dodávám), prozkoumám ho, úspěchy i neúspěchy patřičně vygraduju, zdramatizuju - a pokud se nesplní moje premisa, jdu bez větších komentářů dál. Taky volba témat je „zajímavá“ - jaká je nejlepší balená voda (vůbec ta kapitola není reklamní, opravdu vůbec), jaký je nejlepší kečup (to, že si k testování kečupu koupili jako jedny z nejlepších hranolky od McDonald radši pomlčím) atd., atp. Asi je to dáno dobou vzniku (řada článků je staší než 20 let). Co mě ale nejvíc „dostalo“ je docela nepovedený překlad - je tam řada chyb, které ruší; chtělo to dobrého redaktora nebo aspoň nějakou tu konzultaci na VŠCHT (chemické termíny jsou nejvíc zmršené - ale opravdu hrozně; o těch z fyziologie aj. přírodních věd nemluvě). No, tak asi takhle. Opravdu jsem si tu knížku chtěla koupit, opravdu jsem o ni stála, ale tohle fakt nejde.

 
Sylvie
2302 příspěvků 26.11.09 07:36
Tak mám objednané zatím jen 2 kuchařky (fakt to nestačí)

Di, jsem Ti velice vděčná. Moc Ti díky. Tuto knihu si nejprve půjčím, pak případně objednám. Naštěstí se dá objdnávka ještě zrušit.

Jinak objednala jsem (zatím) Zpátky domů od Hanky teďsinemůžuvzpo­menoutjaksejme­nuje a

Kuchařsku české šlechty od paní Sedláčkové, které doporučila Flo.

V plánu mám pan Polreicha a Jamieho a já si ještě něco vymyslím. Nebojte

 
Jenofefa
1315 příspěvků 26.11.09 10:54
Zpátky domů

od Hanky Michopulu (to je to správné slovo ) mám a je milá a užitečná (já jsem na řeckou kuchyni!). Mně Ježíšek přinese Culinarii Španělsko (http://www.neoluxor.cz/…ko-d3t142576 ) - ještě jsem ji neviděla, nechám ji pod stromeček, ale ostatní Culinarie se mi líbily (až na tu cenu!).

 
gmp
1603 příspěvků 27.11.09 12:20
Mýšo

… a nechceš mě, já vyjdu poměrně levně. A kromě špenátu… Miloš

 
Bali
1254 příspěvků 27.11.09 13:24
di,

také jsem tu knihu měla na seznamu Ježíškovi, tak teď tedy nevím :-(

 
anickav
2904 příspěvků 27.11.09 16:11
Miloš,

Sylvie zháňa Muža, který jedl vše…

 
di
2451 příspěvků 27.11.09 17:01
Sylvie, Bali - optimistická zpráva z další četby

Od cca 160. strany se knížka podle mého o dost zlepšila, jak obsah, tak překlad. Budu Vás nadále průběžně informovat, pokud chcete?

 
di
2451 příspěvků 29.11.09 17:38
Tak dočteno (se sebezapřením),

a můj závěr je, že bych si to nekoupila. Použitelných receptů je tam minimálně, témata (až asi na 3 nezajímavá - je to podle mě opravdu velice povrchní) a hlavně ten překlad a „češtin“ - paní odpovědná redaktorka by měla vrátit honorář.
Ale uznávám, že spoustě lidí se to bude líbit.

 
noskovice
1323 příspěvků 29.11.09 18:57
"Cukrářka"

Co mi napíšete o Velké domácí cukrářce? Stojí za ty peníze?
Je tam dost fotografií, abych věděla, co a jak vypadá?
Díky, Soňa

 
Bali
1254 příspěvků 30.11.09 07:18
di,

díky.
Tak já si to jen půjčím od kámošky ;-)

 
di
2451 příspěvků 30.11.09 10:08
Bali,

tak pak poreferujte, třeba jsem jenom zbytečně přísná.
Já osobně chci Ježíškovi napsat o Vaše knížky, naposledy na to nějak zapomněl. ;-)
P.S. Nechystáte nějakou novou?

 
Sylvie
2302 příspěvků 30.11.09 12:02
...

Di, Muže si zatím jen půjčím, asi jsi mi ušetřila peníze a nervy, moc Ti dík.

Soňo, na tu cukrářku se půjdu podívat do knihkupectví, ale bědaTi, jak se tam zblbnu do nějakých kuchařek a ještě je i zaplatím…

 
anickav
2904 příspěvků 30.11.09 14:21
Sylvi, Míšo!

Chodím po antikvariátoch, lebo dnešné nové kuchárske knihy nemám rada… Sú drahé, je v nich zopár receptov a kopec hluchého miesta a kopec nádherných fotiek, ale podľa nich nič neuvaríš…to je také moje zamyslenie nad tvojou túžbou po knihe…

 
Bali
1254 příspěvků 30.11.09 18:36
di,

píšeme a nepíšeme. Nikam nepospícháme. Něco je rozpracováno, ale asi až napřesrok.
Když nebudu líná přes zimu, zapracuji i na kuchařce mého manžela, skvělého to kuchtíka Frantíka ;-)

 
sveva
751 příspěvků 30.11.09 19:07
Jeden typ ...

Marlene de Blasi - Tisíc dnů v Toskánsku
Americká gastronomka služebně i soukromě pozoruje život na toskánském venkově, včetně zvyklostí a receptů. Pěkné a pohodové počtení, překlad je dost dobrý.
Není to snadné hledání v té záplavě knih. Zdravím

 
bocianka
528 příspěvků 01.12.09 04:17
Vánoce a moje, jen moje dárky

www.Arara.cz/Knihy
Zkus se podívat na tuto adresu.

 
buraci
1136 příspěvků 01.12.09 09:33
Cukrářka

… stojí za to. Napsala ji jedna z nejlepších českých cukrářek, tedy člověk „od fochu“. Fotek je tam dost, každý recept je podrobně popsán. Je to určitě jedna z nejužitečnějších kuchařek, co jsou v současnosti na trhu.

 
Sylvie
2302 příspěvků 02.12.09 15:06
Tak už :-)

Na poště na mě již čeká: Velká domácí cukrářka, Kuchařka české šlechty a Toskánská kuchyně.

Teď ještě vydržet do Štědrého dne. :-(

Děkuji ještě jednou!!

 
Bali
1254 příspěvků 03.12.09 07:47
di,

o naše knížky může Ježíšek napsat přímo nám a kuchařky tak budou i s věnováním ;-)

 
di
2451 příspěvků 03.12.09 13:53
Bali,

já mu to řeknu. ;-) Ale radši asi napíšu sama, to bude jistější.

 
Sylvie
2302 příspěvků 03.06.10 11:12
Moje hodnocení

Jak jsem již psala, k Vánocům jsem si vyřvala Velkou domácí cukrářku od Pavlíny Berzsiové, Tisíc dnů v Toskánsku od Marlene de Blasi, od Hanky Michopulu Zpátky domů a od Hany Sedláčkové Kuchařku české šlechty.
Nejvíc používám Domácí ckukrářku, je výborná a už má i pár š(č)mouch od vyprsknutého těsta, vařím ráda podle Hanky Michopulu, Tisíc dnů v Toskánku je fajn oddechovka (recepty určitě použiju), ale Kuchařka české šlechty mě nezaujala.

Krásný den všem
Vaše Sylvie
P.S. Za 6 měsíců jsou zase Vánoce, že?

 
bocianka
528 příspěvků 03.06.10 13:49
sylvie,

„neprovokuj“ s vánocemi. Ještě nebylo léto (a asi ani nebude) a Ty tady na nás vánoce. Ono to strašně letí. Před pár lety jsem nakoupila dárky na vánoce v létě a pak je děti dostávaly postupně do velikonoc. Tak pevné nervy a pokud možno krásné léto…

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.06.10 14:56
to není provokace,

vánoce se opravdu blíží. Je to vidět, protože jaro pomalu a jistě přechází v podzim.
Mě ta Kuchařka české šlechty zaujala, ale spíš kvůli tomu povídání.

 
spanny
159 příspěvků 03.06.10 19:48
Kucharka

Jenofefo, Culinarii Spanelsko mam (v Anglictine) a muzu ji doporucit. Je vynikajici.
 Kamila

 
Jenofefa
1315 příspěvků 03.06.10 20:01
Culinaria Španělsko

je opravdu výborná.

 
bocianka
528 příspěvků 04.06.10 13:24
Ivo,

slovo provokace bylo dáno do uvozovek. Tudíž to nebylo myšleno vážně. Vánoce se skutečně blíží tryskovou rychlostí. Máš pravdu že jaro přechází pomalu v podzim. Nevěřím, že se letos pořádně ohřejeme.

Přeji krásný den.

 
hanatom001 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.11.10 22:51
vánoce

Já si přeju lyže a klid, ale potom je zajímavé i něco navíc na zapakatel.cz. Tipy a informace za slušnou cenu.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.11.10 23:00
jako mas rada kuchyni

Ja bych si vzdy vybrala nejakou arabskou a indickou kucharku Vynikajici je Kuchyně palestinských Arabů a urcite Indicka kucharka. Ale vec nazoru a chuti !

 
di
2451 příspěvků 24.11.10 23:19

Počkej, až nějakou kuchařku vydá Rachad, to bude mazec. Jinak další tipy na knížky jsou tu, třeba se Ti tam bude něco líbit: http://www.cuketka.cz/?… - po pravdě řečeno, já si z toho nekoupím nic.

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz