Uzení pstruhů

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Denda02
213 příspěvků 29.04.05 10:55
Uzení pstruhů

Labužníci, máte prosím nědo zkušenost s uzením pstruhů Prosím o rady. Mám zdroj čestvých pstruhů,udírnu - ale jsem totalni amatér v uzení. Jaké dřevo? Za co pstruha „oběsit“? Nějaké koření, sůl atd… Díky moc.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
kltko  29.04.05 11:08
Dendo,

od konca;
drevo - tvrdé. Vynikajúce sú aj ovocné drevá (èerešòa, slivka), ale tie sú zriedkavé, takže skôr buk. Ak je možnos, zožeò si bukové hobliny - nie piliny! - vynikajúco sa nimi reguluje tvorba a teplota dymu, môžeš ich aj ¾ahko pokropi.
Dym na ryby jednoznaène chladnejší, ak je udiareò s oddeleným kúreniskom, urèite využi.
Boli vydané také zošity, že „Kouøí se nám z udírny“ vydavate¾stvo neviem - s vynikajúcimi postupmi aj pre ryby (teploty, koreniny, pácy… ) ak nezoženieš, ozvi sa na adresu, dohodneme zaslanie kópie.
Inak vešiaš za povrázok prevleèený cez žiabre.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz