Uchovávání křenu

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Jenofefa
1315 příspěvků 19.01.04 19:20
Uchovávání křenu

Jak se mi tak sbíhají sliny nad křenovými fazolemi, tak mne napadlo vám prozradit, jak již leta uchovávám křen v lednici: koupený (vykopaný v tom lepším případě) nevyschlý křen zabalím do novinového papíru, pod kohoutkem navlhčím vodou, nechám vodu vykapat, papír těsně přitlačím na křen, zabalím do mikrotenového sáčku, těsně přitáhnu, upevním gumičkami a uložím do spodní zásuvky v chladničce. Nevím, jak nejdéle vydrží, ale půl roku určitě. Při použití rozbalím, oloupu potřebnou část, pro jistotu opláchnu pod tekoucí vodou, osuším a nastrouhám podle potřeby. Zbytek zase zabalím (někdy i do těch samých novin), navlhčím… viz výše. Osvědčilo se perfektně. Křen je vždy v lednici čerstvý.


Reklama


Reklama

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz