Na Labužníku jsem četla,že se parmezán může uchovávat v mrazáku,ale někde jsem viděla(a nevím už kde),že se tím ničí. Zkoušela jsem plátýnko (vlhké i suché),ale vždyckz začal plesnivět.Taková škoda!! Byl to dárek přímo z Itálie (originál)
uchování parmezánu
Macaratek, myslím si, že než to vyhodit, tak je lepší to dát do mrazáku. Mrazím spoustu sýrů bez větší újmy. Nejlepší řešení ale asi bude to rychle sníst. Naplánuj italský týden a je to.
Souhlasím, než vyhodit, je lepší nastrouhat a dát do mrazáku. Zůstane krásně sypký a vždy odeberu jen to, co spotřebuji. Zhoršení kvality po rozmrazení jsem nezaznamenala.
já vím,že příspěvek je o parmezánu,ale když už jsme u toho,nevíte někdo náhodou,jak správně uchovávat Nivu ?Když je v mikroténu,tak je po pár dnech „oslizlá“ a nezabalená rychle vysychá A co mražení ???
LucííKu, myslím že sýr oslizne protože k němu má i v mikroténovém pytlíku přístup vzduch. Zkus odsát vzduch brčkem. Dělám to se vším co dávám do mrazáku. Zpomalí se tím proces oxidace.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
