uchování parmezánu

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
macaratek
24 příspěvků 05.10.04 18:58
uchování parmezánu

Na Labužníku jsem četla,že se parmezán může uchovávat v mrazáku,ale někde jsem viděla(a nevím už kde),že se tím ničí. Zkoušela jsem plátýnko (vlhké i suché),ale vždyckz začal plesnivět.Taková škoda!! Byl to dárek přímo z Itálie (originál)

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 05.10.04 23:42
uchování parmezánu

Macaratek, myslím si, že než to vyhodit, tak je lepší to dát do mrazáku. Mrazím spoustu sýrů bez větší újmy. Nejlepší řešení ale asi bude to rychle sníst. Naplánuj italský týden a je to.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.10.04 07:44
uchování parmezánu

Souhlasím, než vyhodit, je lepší nastrouhat a dát do mrazáku. Zůstane krásně sypký a vždy odeberu jen to, co spotřebuji. Zhoršení kvality po rozmrazení jsem nezaznamenala.

 
LuciiK
29 příspěvků 18.10.04 10:54
Niva...

já vím,že příspěvek je o parmezánu,ale když už jsme u toho,nevíte někdo náhodou,jak správně uchovávat Nivu ?Když je v mikroténu,tak je po pár dnech „oslizlá“ a nezabalená rychle vysychá A co mražení ???

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.10.04 11:42
Niva

LucííKu, myslím že sýr oslizne protože k němu má i v mikroténovém pytlíku přístup vzduch. Zkus odsát vzduch brčkem. Dělám to se vším co dávám do mrazáku. Zpomalí se tím proces oxidace.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz