Když se blížil konec švestkové sezony, tak jsme zdravé, čerstvě otrhané švesty naskládaly do 4 l zavařovací sklenice, obrátily na plytký talířek a na něj nalily ocet. Takto ošetřené švestky vydržely v komoře více než měsíc a nemusely se hned brát konzervované. Vhodné je to však pro toho, kdo má zdroj vlastních švestek - pokud je někde koupí, tak než je donese domů jsou pomačkané a už tolik nevydrží. Tohle jsem dělaly s manžeklovou maminkou, úprotože měly švestku hned u domu. Dnes už bohužel tuhle možnost nemám, ale třeba se to bude někomu hodit. Jiné ovoce jsme takto nezkoušely uchovat.
uchování čerstvých švestek
První příspěvek v tématu
Váš příspěvek
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie