Tvarohové těsto na moučníky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
nik23ita
19 příspěvků 08.01.07 09:35
tvarohové těsto na moučníky

Ahoj,
potřebovala bych radu moudrých a zkušených
Pokaždé, když peču koláč nebo bábovku z tvarohového těsta, tak se mi srazí . Opravdu nevím čím to může být, protože peču na teplotu přesně podle předpisu a horkým vzduchem. U jiných těst se mi to nestává, jen u toho, kam se dává tvaroh (a ono je zrovna tak dobré). Budu ráda za všechny Vaše rady.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
glama  09.01.07 02:29
A jsi si jistá...

ŽE JE OPRAVDU SRAŽENÉ????? Tvarohové těsto totiž není po upečení kypré, nadýchané, bublinkové, ale vypadá jako sražené!
Je těžší, hutnější, nemá ty bublinkové póry jako třeba piškot. Řekla bych, že to tvé těsto je v pořádku, jen jsi zvyklá na jinou konzistenci.
Peču tvarohovou bábovku pravidelně, ale nikdy by mne nenapadlo, že by byla sražená. Prostě jen vypadá jinak než piškotová bábovka.
Co myslíš?

 
nik23ita
19 příspěvků 09.01.07 02:50
...

hmmmmm, tak máš možná pravdu. Ono je dobrý, ale je takový tuhý…akorát se mi vždycky zdá, že mi při pečení vyběhne a potom mi dost znatelně klesne .....tak to třeba tak má být Ale díky za radu, teď budu už tvrdit, že to tak má být …a mám na to i potvrzení zkušenějších

 
buraci
1136 příspěvků 09.01.07 15:11
Klesne

Je to tak, skutecne klesne. Dela to pokazde, i kdyz se jedna o tvarohovy nakyp.

 
lydia
1226 příspěvků 22.01.07 07:30
tvarohové těsto

se má péct pomalu, tedy ve středně horké troubě. Zkus třeba nezapnout horky vzduch, jenom normálně. Já dávám trochu prášku do pečiva, a ušlehám zvlášť sníh. Zatím se bábovka i všechno ostatní tvarohové těsto povedlo, aniž by kleslo. Ale nic si z toho nedělej, já jsem měla potíže s piškotovým těstem a taky jsem se naučila

 
MíšaHM
2 příspěvky 17.01.13 15:35
tvarohové těsto

Potřebovala bych radu, vždy když dělám tvarohové těsto..např. dnes tvarohové muffiny, tak po upečení i když to tam nechám dýl je těsto pouze uvnitř jako syrové. Nevím, co dělám špatně…předem díky za radu ;)

 
jolana
5064 příspěvků 17.01.13 20:55

Tvarohove mucniky maju predsa len viac vody, cesto je hutnejsie a tym padom je v nich pri peceni viac pary + telota cesta kedze je hutnejsie a preto mozu klesnut pri vybrati. Pri peceni sa musia akoby vyparit a tym padom si viac zachovaju tvar. Tvarohove mucniky pri peceni ked uz vybehnu hore necham na tej istej teplote pokial nezacne zlataviet, potom teplotu stiahnem a necham pomaly dopiect. Takto by nemal klesnut a zachovat si tvar. A piect ozaj na strednej teplote. Nech sa dari :)

 
tlustá bába
1204 příspěvků 17.01.13 23:00
tvarohové těsto na moučníky

Zkus nahradit část mouky dětskou krupičkou. Ať se Ti daří! :mavam:

 
MíšaHM
2 příspěvky 19.01.13 10:51
tvaroh.těsto

Děkuji moc za tipy…ano je to tak, vždy po vytažení z trouby tvaroh. moučník klesne. Určitě zkusím teplotu snížit jak píšeš a můžu to zkusit i s dětskou krupičkou…díky holky:-)

 
tlustá bába
1204 příspěvků 29.01.13 01:40
tvarohové těsto na moučníky

Jo, ještě mě napadlo - že se to chová jako piškot a klesne to… zkus to stejně jako s piškotovým těstem - vypnu troubu, otevřu dvířka a jenom trochu povytáhnu rošt a nechám to vychládat pomalu v té teplé troubě. Neboj, nevysuší se to. Teď jsem dělala bábovku a dokonce jsem tam dala místo tvarohu zbylý bílý jogurt (ten je ještě tekutější) a žádné šlehání sněhu! Systém z jedné vody - šup na plot. A bylo to v pořádku.
Před dopečením zkus špejlí udělat několik dírek, za prvé zjistíš, jestli už je těsto upečené (nechytá se špejle) a za druhé - je možné, že těmi dírkami vyfouká ta mokrá, těžká pára z těsta ven a těstu to pomůže.
Když se vytahují z hrnce knedlíky, tak se do nich taky píchá, aby se uvnitř nesrazily.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz