Turecká mňamka - Revani

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
euforbia
16 příspěvků 31.08.10 21:45
Turecká mňamka - Revani

Ahojky, právě jsme se vrátili z Turecka, kde jsme mlsali výborný moučník polévaný medem. Přes velkou jazykovou bariéru jsme z hostitelů vymámili ingredience, ale už jsme nepochopili co se s tím dále dělá. Neznáte prosím někdo recept? Jmenuje se to Revani a je na to potřeba: 25 vajec, 350 g cukru, 350 g, krupice (semolina), 350 g hladké mouky, 30 g prášku do pečiva, 5 g vanilky. Dále 2 kg cukru a 2 l vody. Předem díky.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Jenofefa
1315 příspěvků 31.08.10 22:42
Revani

Co třeba **tohle **?

 
 
mjam 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.08.10 22:49
Jedna z možností

Našel jsem povícero receptů, ale ve všech bylo m. j. ještě máslo. Jeden z nich zní:


V míse smícháme mouku, krupici, prášek do pečiva a sůl. Měkké máslo utřeme s třetinou cukru, žloutky a vanilkou. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Do mouky vmícháme metličkou sníh a máslo se žloutky, které přidáváme střídavě po lžících. Nakonec vmícháme pomerančovou šťávu a kůru.

Těsto vlijeme do vymazané formy (zde uvedené množství vystačí asi na 3-4 formy à 28 cm) a pečeme při 175°C nejméně hodinu. Mezitím svaříme zbylý cukr s vodou a trochou citronové šťávy.

Na vychladlý zákusek nalijeme teplý cukrový roztok a podáváme.


Tak nevím, jestli to odpovídá. Pomerančová kůra určitě neuškodí, toho sirupu nakonec snad ani nemusí být tolik.

Dobrou chuť!

 
euforbia
16 příspěvků 04.09.10 17:50
...

Děkuji všem za pomoc. Recept jsem vyzkoušela, ale není to „to pravé ořechové“ :-). V Turecku byl moučník tmavě hnědý, hrudkovatý (konzistencí připomínal jáhly nebo zapékanou rýži) a ty vajíčka v tom vůbec nebyly poznat. Mě to vyšlo spíš jako cviboch (žluté a nadýchané) a krupice v tom pěkně křupala :-) Také ta cukrová poleva nebyla stejná. V Turecku jsme byli přesvědčeni, že je to med (konzistence i chuť) ale doma to byla obyčejná cukrová voda. Kdyby vás napadlo čím by to mohlo být, nebo nějaké vylepšení, budu moc ráda za další rady.

 
jolana
5065 příspěvků 05.09.10 10:27
euforbia

…pripajam link na recept.Original Robi sa z hrubej semoliny a z ghee–preto ta farba lebo v tychto krajinach je ghee nazltle pridanim naozaj malinkatej stipocky mletej kurkumy este pri priprave ghee.. este horuci sa polieva vychladnutym sirupom.
V recepte je kokos, ktrory mozes vynechat, mozes zamiesit jogurtom a nie mliekom. Najdi si na youtube pripravu..mas tam toho dost..

Halva ke kávě, nebo čaji.

 
jolana
5065 příspěvků 05.09.10 10:55
este jeden link

http://www.turkishfoodandrecipes.com/…-revani.html

 
Alenapapa 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.09.10 07:53
Podle tveho opisu

mi to prijde jako neco, co znam pod jmenem „Kalo prama“, neboli Dobra vec, dobrota z Kypru. Tam se ji michane recky i turecky tak by to i pasovalo.
Zde mas recept:
http://everything2.com/index.pl?…
Posilam ti to v anglictine, to je snad lepsi nez rectina :)


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz