Treska "pil-pil"

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
airan
652 příspěvků 10.10.06 15:32
treska"pil-pil"

Bohuzel nasla jsem recept jen ve spanelstine, nema to nekdo prelozeny? Dekuji predem.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 10.10.06 20:10
Airan,

co zkusit použít tento recept?

 
Bali
1254 příspěvků 10.10.06 21:27
Mluvis anglicky?

toto ti mozna pomuze.Ja ted nemam cas to prelozit.Az tak ve ctvrtek.
 http://www.buber.net/…pilpile.html

 
Bali
1254 příspěvků 10.10.06 21:31
fotky,video

http://www.plateruena.com/

 
airan
652 příspěvků 11.10.06 13:11
Dekuji moc,

Vladko, ten recept je na krevetky, myslis ze je to jedno a to same i s treskou? Bali, na anglistinu pouzivam eurotran, rada se podivam, diky.

 
penda
4752 příspěvků 11.10.06 13:15
Airan,

vím, že ten recept byl s krevetami, proto jsem psala jen jako inspiraci, já ten recept neznám vůbec, byla bych tedy špatný rádce ;o)

 
spanny
159 příspěvků 11.10.06 20:14
Treska Pil Pil

Airane, napis me ten recept a nebo tu web stranku a ja ti to ze Spanelstiny prelozim.
 Kamila

 
penda
4752 příspěvků 11.10.06 21:02
spanny,

tak třeba tento … díky za Airan. ;o))

 
spanny
159 příspěvků 12.10.06 19:56
airan/Vladko

Tak jsem to prelozila skoro doslova a prominte mi jestli je tam hodne chyb.

Ingredientes: Ingredience:

  • Bacalao treska
  • Aceite olej
  • Dientes de ajo enteros cele strouzky cesneku
  • Guindillas palive papricky
  • Perejil pazitka

Preparación:
Primero desalamos el bacalao, lo lavamos bajo el chorro del agua y dejamos el bacalao en un barreño (o una ensaledera o bol) con agua fría. Metemos al frigorífico durante 48 horas, cambiando el agua 4 veces.

  • Ve Spanelsku maji tresky solene a susene. Tak v tomto postupu rikaji jak tu tresku namocit a premenit na „mokrou“ rybu. Nebudu ti to popisovat protoze si myslim ze budes mit cerstvou tresku.
    Ted jsem prelozila ten cely recept a myslim si ze je potreba mit tu suchou tresku aby ti dala tu zahustenou stavu. videla jsem jednoho kuchare varit neco podobneho ale nevim s cim to bylo.

Escurrimos el bacalao

Lo secamos muy, pero que muy bien con papel absorbente

Desescamamos el bacalao

En una cazuela ponemos un buen chorro de aceite de oliva, más unos dientes de ajo enteros pelados y unas guindillas (al gusto), los ponemos a dorar muy despacito. Esta receta se hace así, con mimo y despacio.

  • Do kastrolu/panvicy nalej hodne olivoveho oleje, vic nez jeden oloupany strouzek cesneku, a tolik palivych papricek kolik chces a pomalu to osmaz do zlatova. Tento recept se musi delat s laskou a pomalu.

Retiramos y ponemos el bacalao, con la piel abajo primero.

  • Vyndej ten Cesnek a papricky a dej do oleje tresku kuzi dolu. Promin, nevim jestli se tomu rika kuze u ryby.

Cada 10 minutos agitamos con suavidad la cazuela unos 3 minutos, como el vaiven del mar. Vemos en detalle como va ligando la salsa.

  • kazdych 10 minut tim kastrolem lehce hybni (kruhovym pohybem, nevim kam mam dat ty tri minuty,mozna ze se tim kastrolem hyba lehce kazde 3 minuty a dost razne kazdych 10 minut?) jako morske vlny? Uvidime kdy prestat az ta stava zhoustne.
    (Nesmi se tim michat, jen tim kastrolem hybat, aby se ta treska usmazila hodne pomalu, ona pusti stavu. Musi se to smazit velmi pomalu a neobracet. Ta kuze ty tresky pusti takovou jako zelatinu a tim se to zahusti. Az kdyz je to huste tak tu tresku v te stave otoc a zamichej tim.)

Adornamos el plato por encima del bacalao con los ajos y la guindilla, y con una rmita de perejil.

  • Ozdob talir tim cesnekem a paprickama a petrzeli.
 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.10.06 07:21
treska

Dovolil bych si trochu ti oponovat, co se týče překladu slova perejil.

pažitka - ajo morisco; m - cebollana; f - cebolleta; f - cebollino; f

Perejil je petržel…

 
spanny
159 příspěvků 13.10.06 15:58
manku

Ano mas pravdu, spatne jsem to prelozila. Neslo mi to prelozit dost rychle ze Spanelstiny rovnou do Cestiny a tak jsem to casto prekladala nejdrive do Anglictiny a pak do Cestiny. No a ta petrzel se mi proste nejak spatne prelozila.

 
Bali
1254 příspěvků 13.10.06 16:21
...

nic si z toho nedelej!Nasla jsem plno receptu na fr. i sp. strankach a vetsina jich byla bez petrzelky. Petrzelka sem, petrzelka tam.

 
airan
652 příspěvků 15.10.06 16:53
Dekuji vsem,

za rady a preklad. Preji krasny vecer.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz