Jsem rád, že v odpovědi na můj dotaz byl použit správný název, trochu mě právě zarazilo používání Tounero, ale raději jsem ho použil neboť ho má v názvu zmiňovaná známá restaurace. Nyní bych uvítal objevení postupu na další slavný pokrm Rossiniho, jeho salát s lanýži.
Tournedos Rossini II
Snad ti to pomůže. Salát Rossini jem ale nenašla žádný.Najdu-li,
pošlu.
1/ Vejce a la Rossini: zastřená vejce na plátcích
opečeného bílého chleba, obložená plátky dušených husích jater,
přelitá madeirovou omáčkou a zdobená plátky dušených lanýžů.
2/ Poulard a la Rossini: Poulard plněný dušenou rýží s rajčaty, na kostičky nakrájeným uzeným hovězím jazykem a lanýži, přelitý omáčkou madeira.
3/ Svíčková a la Rossini: Řez ze svíčkové, rychle opečený a upravený na mísu, je obložen dušenými husími játry, kolem je ozdoben malými máslovými paštičkami, plněnými pěnou z husích jater a uzavřených čerstvým, máslem napitým žampionem. Podává se s bramborovým suflé a lanýžovou omáčkou.
řezy ze svíčkové, pečené na roštu, upravené na plátcích bílého chleba, ozdobené dušenými husími játry, lanýži a přelité omáčkou Madeira.
Rossiniho vývar: hovězí vývar s vložkou: taštičky z nudlového těsta, plněné kašovinou z husích jater s jemně sekanými lanýži
Rossiniho mořský jazyk: plátky mořského jazyka plněné kašovinou z husích jater s lanýži, dušené na másle s červeným vínem, obložené paštičkami z máslového těsta (plněnými plátky dušených husích jater s lanýži) a přelité červenou vinnou omáčkou
Rossiniho parma mořská: vařené plátky parmy, přelité bílou vinnou omáčkou, obarvenou rajčatovým protlakem a obložené rajčaty, plněnými rybí nádivkou.
Zastřená vejce teplá Rossini: zastřená vejce, upravená na plátcích opečeného bílého chleba, obložená plátky dušených husích jater, přelitá madeirskou omáčkou a ozdobená plátky dušených lanýžů
Sázená vejce Rossini: sázená vejce, upravená na paštičkách z máslového těsta (plněných kašovinou z husích jater), ozdobená plátky dušených lanýžů a podlitá madeirskou omáčkou
Rossiniho vaječné omelety: omelety, plněné dušenými kuřecími játry, vázanými kašovinou z husích jater a ozdobené plátky dušených lanýžů a podlité madeirskou omáčkou
Telecí mozeček Rossini: krokety z bramborového těsta, plněné povařeným mozečkem, makaróny a lanýži, přelité Mornayho omáčkou a zapečené.
Rosolovaná kuřecí prsa Rossini: vařená kuřecí prsa, přelitá hnědou rosolovou omáčkou s prolisovanými husími játry, ozdobená vařenými bílky, vypichovanými do tvaru hudebních značek a obložená sekaným rosolem
Rossiniho bažant: bažant, plněný nádivkou z husích jater, dušený na másle. Příloha: lanýžová omáčka
Tak a teď stačí si poslechnout Rossiniho Elisabetta regina
d'inghi, shlédnout italský muzikál Rossini, ubytovat se
v penzionu Rossini ve Františkových Lázních a popřát Vám
buonanotte…
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
