Tournedos Rossini II

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Ludwig.II
39 příspěvků 17.03.02 03:54
Tournedos Rossini II

Jsem rád, že v odpovědi na můj dotaz byl použit správný název, trochu mě právě zarazilo používání Tounero, ale raději jsem ho použil neboť ho má v názvu zmiňovaná známá restaurace. Nyní bych uvítal objevení postupu na další slavný pokrm Rossiniho, jeho salát s lanýži.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
glama  27.03.02 00:40
Pokrmy a la Rossini z chytré knížky

Snad ti to pomůže. Salát Rossini jem ale nenašla žádný.Najdu-li, pošlu.
1/ Vejce a la Rossini: zastřená vejce na plátcích opečeného bílého chleba, obložená plátky dušených husích jater, přelitá madeirovou omáčkou a zdobená plátky dušených lanýžů.

2/ Poulard a la Rossini: Poulard plněný dušenou rýží s rajčaty, na kostičky nakrájeným uzeným hovězím jazykem a lanýži, přelitý omáčkou madeira.

3/ Svíčková a la Rossini: Řez ze svíčkové, rychle opečený a upravený na mísu, je obložen dušenými husími játry, kolem je ozdoben malými máslovými paštičkami, plněnými pěnou z husích jater a uzavřených čerstvým, máslem napitým žampionem. Podává se s bramborovým suflé a lanýžovou omáčkou.

 
penda
4752 příspěvků 20.05.04 01:38
tournedos rossini

řezy ze svíčkové, pečené na roštu, upravené na plátcích bílého chleba, ozdobené dušenými husími játry, lanýži a přelité omáčkou Madeira.

 
penda
4752 příspěvků 20.05.04 03:20
Rossini...

tournedos rossini

Rossiniho vývar: hovězí vývar s vložkou: taštičky z nudlového těsta, plněné kašovinou z husích jater s jemně sekanými lanýži

Rossiniho mořský jazyk: plátky mořského jazyka plněné kašovinou z husích jater s lanýži, dušené na másle s červeným vínem, obložené paštičkami z máslového těsta (plněnými plátky dušených husích jater s lanýži) a přelité červenou vinnou omáčkou

Rossiniho parma mořská: vařené plátky parmy, přelité bílou vinnou omáčkou, obarvenou rajčatovým protlakem a obložené rajčaty, plněnými rybí nádivkou.

Zastřená vejce teplá Rossini: zastřená vejce, upravená na plátcích opečeného bílého chleba, obložená plátky dušených husích jater, přelitá madeirskou omáčkou a ozdobená plátky dušených lanýžů

Sázená vejce Rossini: sázená vejce, upravená na paštičkách z máslového těsta (plněných kašovinou z husích jater), ozdobená plátky dušených lanýžů a podlitá madeirskou omáčkou

Rossiniho vaječné omelety: omelety, plněné dušenými kuřecími játry, vázanými kašovinou z husích jater a ozdobené plátky dušených lanýžů a podlité madeirskou omáčkou

Telecí mozeček Rossini: krokety z bramborového těsta, plněné povařeným mozečkem, makaróny a lanýži, přelité Mornayho omáčkou a zapečené.

Rosolovaná kuřecí prsa Rossini: vařená kuřecí prsa, přelitá hnědou rosolovou omáčkou s prolisovanými husími játry, ozdobená vařenými bílky, vypichovanými do tvaru hudebních značek a obložená sekaným rosolem

Rossiniho bažant: bažant, plněný nádivkou z husích jater, dušený na másle. Příloha: lanýžová omáčka

Tak a teď stačí si poslechnout Rossiniho Elisabetta regina d'inghi, shlédnout italský muzikál Rossini, ubytovat se v penzionu Rossini ve Františkových Lázních a popřát Vám buonanotte… :-))

 
penda
4752 příspěvků 20.05.04 07:48
teplý předkrm à la Rossini

husí játra na madeiře s lanýži


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz